21. 06. 2012.

Šest trikova za brzinsko šminkanje


Uspavali ste se i morate da se spremite brže nego inače. Otkrivamo vam kako da na šminkanju uštedite čitavih sedam minuta.

PUDER - Ušteda 60-90 sekundi
Umijte se i namažite tanak sloj dnevne hidrantne kreme – koža će je brže upiti, a vi ćete uštedeti 20 sekundi. Zatim umesto klasičnog nanošenje pudera u tri sloja koji podrazumeva podlogu, tečni puder i puder u prahu, zamaskirajte korektorom podočnjake i fleke, a preko celog lica samo brzinski nanesite mineralni puder u parhu. Puderi u prahu novije generacije, naime, mogu zamijeniti ostale pudere i mnogo se lakše, brže i jednostavnije nanose.


RUMENILO - Ušteda 35 sekundi
Koristite bronzer umesto klasičnog rumenila. Obavezno nabavite bronzer-rumenilo, taj preparat efikasno osvežava ten. Koristeći debelu četku, nanesite ga na jagodične kosti, bradu, čelo i nos.

OČI - Ušteda 30 sekundi
Stavite olovku za oči samo na gornje kapke. Ne samo da nećete morati da se mučite s iscrtavanjem donjeg kapka nego ćete izgledati i manje umorno.

MASKARA - Ušteda 2,3 minuta
Nova maskara najviše štedi vreme. Ne morate da je grejete u toploj vodi kako bi omekšala, ne morate da pazite da vam se ne slepe trepavice, ne morate posle da čistite grudvice... Jednim nanošenjem postići ćete potreban efekt, a to je da vam oči izgledaju otvorenije, lepše i odmornije.

USNE - Ušteda 1 minut
Umesto karmina, na usta stavite samo sjaj. Naime, da biste stavili karmin, usta prethodno treba da namažete puderom, pa da ih precizno oivičite olovkom i tek tada da namažete karmin. Zato je lagani sjaj u boji, koji ne zahteva nikakvu pripremu, idealan kad ste u žurbi.

{Zena}


Nema komentara:

Objavi komentar