16. 06. 2012.

Tajne prirodne šminke

Čak iako vam ten nije kao od porcelana, uz odgovarajuću negu i šminku možete postići svež, prirodan izgled.

Sledite savete svetskih make up eksperata.


Šminka može da popravi vaš izgled, ali ne preterujte. Višak često loše utiče efekat jednostavne lepote koji želite da postignete

KORAK 1: ZAŠTITA NA PRVOM MESTU
Hidrantna krema sa zaštitnim faktorom je imperativ u borbi sa borama. Ali, da biste imali besprekoran izgled i bez šminke, veoma je bitno da koristite kreme sa UV zaštitom. Cilj ne treba da vam bude da imitirate svež izgled, nego da ga zaista i postignete.

KORAK 2: PRIPREMA ZA BLISTAV TEN
Između stavljanja hidratantne kreme i pudera je važan korak - nanošenje podloge za šminku. Ovo je veoma važan deo, jer uz pomoć podloge nestaju, makar privremeno, sitni nedostaci, fine linije, pore. Puder bolje izgleda na licu i traje duže.

KORAK 3: ODABER PRAVOG PUDERA
Izbegavajte tešku šminku, guste pudere. Da bi vam lice blistalo birajte pudere normalne gustine, a najbolji su oni koji imaju pumpicu. Nanosite puder sunđerom.

KORAK 4: PRIKRIVANJE NESAVRŠENOSTI
Ne dozvolite da vam malena bubuljica sabotira celokupni izgled. Uz pomoć pravog korektora, problem će nestati. Najbolje je da bubiljice prekrivate tako što ćete korektor naneti četkicom. Kada završite, nanesite svetao puder u prahu da bi lice izgledalo sveže.

KORAK 5: SREĐIVANJE OBRVA
Neuredne obrve mogu da pokvare celokupan izgled. Da biste ih brzo sredili koristite gel koji ćete naneti uz pomoć profesionalne četkice ili stare maskare.

KORAK 6: ODABIR RUMENILA I SJAJA ZA USTA
Za kompletan izgled, dodajte malo boje na vaše lice. Odaberite tečno roze rumenilo, koje ćete kružnim pokretima prstiju ravnomerno naneti na jagodice. Ne stavljajte previše blještave sjajeve za usta, bolje odaberite tonirani balzam za usne.


{Zena}

Nema komentara:

Objavi komentar