03. 08. 2012.

Savjeti za savrsenu sminku


Kako bi izvukli najviše iz svoje šminke i kozmetike, upotrijebite naše savjete:


1. Kad kupujete ruž i sjenilo, uzmite sa sobom list bijelog papira. Nove boje ruževa možete testirati na papiru zajedno sa potezom sjenila. Tako možete provjeriti boje na dnevnom svjetlu vani, daleko od umjetnog svjetla dućana.

2. Mirisi: rađe upotrijebite dva lagana mirisa zajedno, nego jedan jaki miris koji će preplaviti ljude u vašoj blizini. Koristite li mirisno mlijeka za tijelo i zatim se namirišete sa parfemom istog mirisa rezultirati će dugotrajnim učinkom.

3. Upotrebljavajte normalnu kremu kako bi uklonili šminku na bazi ulja.

4. Učinite nokte užim tako da nanesete tamni lak za nokte po srednjem dijelu nokta, pazeći pritom da ga ne nanesete skroz do ruba nokta.

5. Kad isprobavate boju tekućeg pudera, a već ga imate na sebi, nanesite ga na vrat ili unutarnji dio podlaktice. Nijansa kože na tim mjestima više odgovara boji lica nego ona na gornjem dijelu šake, pa možete donijeti bolju odluku.

6. Da bi našli najbolje mjesto za nanošenje rumenila, široko se nasmijte, i zapamtite mjesto gdje vam obraz poprima okrugli oblik. Taj podignuti dio obraza je najbolje mjesto za nanošenje rumenila ako želite izgledati prirodno, jer ćete se zarumeniti upravo na tom dijelu lica.

7. Da bi vam korektor dugo držao, nanosite ga u malim količinama, ali u dva do tri sloja. Ova će vam tehnika garantirati trajnost.

domaci.de

Nema komentara:

Objavi komentar