22. 09. 2012.

Prirodna maska za lice

Za normalnu i masnu kozu idealan je kiseli kupus jer sprijecava izlucivanje viska loja i obnavlja prirodnu kiselost koze. Uz to je bogat vitaminima i mineralnim tvarima.
Potrebno je:
1 zlica soka kiselog kupusa ili 2 zlice zgnjecenog kiselog kupusa
pola zlice masne kreme
Sok ili zgnjeceni kiseli kupus umijesa se u masnu kremu te nanese na kozu lica,vrata, i dekoltea. Masku treba ostaviti da djeluje oko 20 minuta, a potom isprati toplom vodom.


Suha i osjetljiva koza zahtijeva dodatnu vlaznost pa je potrebno da maske za ovaj tip koze budu vlazne kako ne bi oslabile i nadrazile kozu. One kozi nece oduzimati vlaznost, vec joj vratiti potrebnu vlagu.
Potrebno je:
1/4 kockice svjezeg kvasca
1 zlica svjezeg sira
1 zlica masne kreme
Kvasac, sir i kremu gusto umijesati te nanijeti na ovlazenu kozu lica, vrata i dekoltea. Isprati nakon 10-15 minuta mlakom vodom.

Masna koza sklona stvaranju pristica, akni i drugih gnojnih upala zahtijeva svakodnevno detaljno ciscenje i njegu. Necista koza cesto je povezana s manjkom vitamina B skupine. Zbog toga je kvasac idealno sredstvo za njegu ovog tipa koze jer obiluje B vitaminima.
Potrebno je:
1 kockica svjezeg kvasca                                                   
1 zlica mlijeka
Mlijeko lagano zagrijte, dodajte kvasac i sve skupa kremasto umijesajte. Smjesu je potrebno staviti odmah na lice i ostaviti da djeluje 15-20 minuta. Otvrdnulu smjesu njeznim kruznim pokretima skinite s lica, a ostatak operite toplom pa hladnom vodom. Ova maska idealna je za necistu kozu jer ce vam ujedno i ocistiti pore poput peelinga, i revitalizirati kozu.

Za sve tipove koze
Jednu bananu izgnjecite i nanesite na lice. Neka djeluje 20 – 30 minuta. Najbolje isperite cajem od kamilice. Maska se moze primijeniti 1 – 2 puta tjedno.

Nema komentara:

Objavi komentar