09. 09. 2012.

Šminka za jesen


Leto je iza nas i pravila za šminkanje za tople dane više ne važe. Sada se može igrati sa intenzivnijom paletom boja i senki, a uz naše savete lako ćete usvojiti novi, sezonski stil prilagođen tmurnim i hladnim danima.Šminku prilagodite jesenjim tonovima, ali licu obezbedite i adekvatnu negu


RAZBLAŽITE KREME ZA SAMOPOTAMNJIVANJE
Sa prvim jesenjim danima morate da se rastanete od letnje preplanulost. Smanjite korišćenje krema za samopotamnjivanje, kao i odlazak u solarijum. Prirodan ten je poželjniji. Ako ne možete da se oslobodite krema za crnjenje, onda ih koristite razblažene: dodajte u njih malo hidratantne kreme, boja će biti manje intentzivna i više prirodna. Tako se nećete odjednom probuditi „beli ko sir“, a transformacija će izgledati prirodnije.


RUMENILO
Da biste prilagodili svoj izgled rumenilo morate da stavljate ispod jagodica. „Oblikovan“ izgled savršen je za jesen i zimu, a idealan izbor su smeđi tonovi koje možete koristiti i tokom cele zime.

PROMENITE BOJU NOKTIJU
U duhu mora, sunca leti smo savetovali plave nijanse, boje betona, srebrne i sive nijanse i ljubičaste tonove za nokte. Jednostavan način da se prebacite na jesenji trend je da koristite nešto tamnije ili metalik verzije. Jedan od predloga je i da se vratite osnovnoj crvenoj boji. Ona je jesenski klasik, a opet je zabavna.

ODMOR ZA OBRVE
Kada se primakne jesen počnite da puštate obrve da narastu. U jesen i zimu obrve su uvek punije i šire, nego tokom toplih dana. Obrve svejedno moraju da budu uredne i očešljane.

SAKRIJTE ŠTETU OD SUNCA
Ako imate problema s hiperpigmentacijom (tamnim flekama od sunca) obavezno posetite kozmetičara ili kupite kvalitetnu kremu za izbeljivanje. Od prirodnih lekova može vam pomoći ekstrakt tratinčice i ekstrakt potočarke, a poznati narodni lek je i eterično ulje celera. Dok se ne rešite problema – koristite gušći korektor da prekrijete mrlje.


ZAMENITE OLOVKU ZA USTA
Menjanje boje kojom ocrtavate usne odmah će „ažurirati“ vaš izgled - koristite tamnije nijanse, a olovku za usne pomešajte s jarkim ružem koji imate kako biste ga potamnili i tako prilagodili jesenjim makeup diktatima. U obzir dolaze i „nude“ i nijanse prljavo roze.

BIRAJTE ZAGASITE SENKE
Odlučite se za zagasitije nijanse – smeđe, ljubičaste, bronzane... i bićete u trendu. Važna je boja, a možete da kombinujete metalik ili mat varijante.

DODAJTE CRNU
Stavljanje crnog tuša(ajlajner) ili olovke za oči ponovo na svoje kapke brz je način da potamnite šminku i učinite je dramatičnijom. Tuš protegnite i malo van kapka – ove jeseni pogled mora biti „mačkast“.

{Zena}


Nema komentara:

Objavi komentar