09. 09. 2012.

Trikovi za make-up i frizure


Žuri vam se? Nikakav problem. Primijenite jedan od brzih trikova koji su uvijek efikasni i aktuelni.


Za masnu kosu
Ukoliko vam je kosa uvijek masna pri korijenu (ili ste je sami umastili koristeći mnogo proizvoda za njegu), i izgleda kao da je danima niste prali, nanesite puder u prahu samo na tjeme, a potom kosu dobro počešljajte. Uklonićete višak masnoće i kosa će izgledati kao da ste je upravo oprali.

Brzo do čiste kože
Da biste upili višak masnoće s lica i osvježili make up, poprskajte lice termalnom vodom, a višak pokupite papirnom maramicom. Nakon toga make up osvježite nanošenjem pudera u prahu.

Hidriratizirajte kožu
Kozmetičari savjetuju da koristite regenerator za kosu i kada se tuširate. Tokom tuširanja utrljajte ga u kožu, isperite i osušite blagim tapkanjem peškirom. Regenerator hidratizira kožu dobro kao i svako mlijeko ili losion za njegu kože, a štedi i vrijeme koje biste potrošili na nanošenje mlijeka.

Ružičaste nijanse za lažno savršenstvo
Korektor može pomoći kada se radi o prikrivanju nedostataka, a ukoliko želite skrenuti tuđe poglede sa nedostataka na licu, upotrijebite ruž u toplim roza nijansama.

Ukrotite lokne
Da smirite naelektrisane lokne, navlažite ruke vodom i sa malo losiona ili kreme za ruke, pređite time po kosi, svežite je u nisku punđu i nakon desetak minuta pustite. Problem naelektrisanih vlasi više ne postoji.

Osvježite lice
Za odmoran i svjež izgled lica nakon burne i neprospavane noći, nanesite malo korektora u unutrašnji ugao kapka, ispod donjih trepavica i uz nos, savjetuju kozmetičari. Završite sa nanošenjem rumenila.


{Ljepota}

Nema komentara:

Objavi komentar