06. 09. 2012.

Vežbe i masaža za čvrste grudi


Kako starimo, gravitacija sve jače deluje na naše telo, a posebno na deo koji želimo da što duže ostane uzdignut - grudi. Ako se tome doda i dojenje, danak se brzo primeti. Ipak, plastična operacija nije jedino rešenje, postoji još nekoliko stvari koje možete da uradite kako bi vam grudi ostale podignute i čvrste što duže.


Počnite na vreme
Kao i lice, i grudi treba da počnete da negujete na vreme, što znači još u mladosti. To je jedini način da se bez ozbiljnih posledica po njihovu lepotu prevladaju najosetljiviji periodi u životu žene - trudnoća i klimaks.

Udarni tretman
Posle 35. godine ili nakon trudnoće treba pojačati brigu o grudima. Zato svakih 15 dana na grudi, ali i područje iznad njih, uključujući i vrat, nanesite hranljivu masku na bazi kolagena i elastina. Prethodno kožu dobro očistite. Masku ostavite da deluje 20 minuta, a zatim je isperite sa mnogo mlake vode. Korisna je za dohranjivanje kože i održavanje tonusa grudi.

Gimnastika svaki dan
Svakoga dana, približno 10 minuta, preporučljivo je izvoditi gimnastičke vežbe namenjene jačanju mišića grudnoga koša jer se tako sprečava opuštanje grudi. Sedite prekrštenih nogu, ruke podignite u visini ramena. Šake isprepletite i položite na pleća, a zatim ruke pomerajte prema telu. Vežbu ponovite 30-40 puta, relativno brzo. Preporučljivo je i bavljenje sportom, posebno plivanjem, veslanjem i, ne zaboravite, leđa držite uspravno i dok sedite i dok stojite.

Masaža
Trudite se da svaki dan u kožu grudi umasirate posebnu kremu za negu tog dela tela, što je odlična prilika za laganu masažu. Ovo će omogućiti bolje upijanje kreme i poboljšati mikrocirkulaciju u potkožnom tkivu. Masirajte vrhovima prstiju, barem pet minuta. Kretnje moraju biti nežne i polagane, odozdo prema gore. Posebnu pažnju obratite na bradavice i areole.

Tuširanje
Jaki mlaz vode iz tuša osvežiće i učvrstiti grudi. Važno je da mlaz vode pomerate od sredine grudnoga koša prema pazusima, i da voda bude mlaka ili hladna ako to možete da podnesete.

Nema komentara:

Objavi komentar