21. 10. 2012.

Borba protiv podočnjaka


 Ujutro kada se probudite želite izgledati glamurozno. Nikako da vam to pođe za rukom?  Čim se pogledate u ogledalo  naišli ste na podočnjake ili natečen oči. Ponekad čak ni šminka ili korektor ne mogu pomoći? Ne brinite, dat ćemo vam  nekoliko savjeta kako da se riješite nepoželjnih podočnjaka, i izgledate naspavano i svježe.


Uzroci podočnjaka mogu biti razni. Vrlo često se javljaju ukoliko ste na djeti, ili ste dan ranije konzumirali malo više alkohola, imate alargije, visoki tlak, itd.
Postoji mnogo metoda kojima možete riješiti taj svoj problem, evo nekoliko koje možete primjeniti kod kuće i u kratkom vremenu.


  Dvije žlice čuvajte preko noći u hladnjaku, ujutro kada se probudite, stavite ih na oči (kapke), i držite najmanje 1 minutu, ili da kada žlice ponovno ne postanu tople.

  U posudicu sa mlijekom stavite 3 kocke leda. Prije nego se sasvim otope, uronite dvije vatice u posudu. Ocijedite većinu tekućine, a vatice stavite na oči  kao obloge i držite barem 15 minuta.

  Dvije filter vrečice čaja od kamilice uronite na nekoliko trenutaka u posudicu sa hladnom vodom.  Filter vrečice lagano ocjedite i stavite na oči minimalno 15-tak minuta.

  Dvije tanke kriške svježe jabuke ili krumpira isto tako možete iskoristiti kao oblog za oči. Držite 10 - 15 minuta.


Podočnjake ili natečene oči možete spriječiti ako pijete dovoljno vode, 2 - 2.5 litre dnevno, ukoliko spavate barem 8 sati i ne spavate sa šminkom na očima.

Nema komentara:

Objavi komentar