21. 10. 2012.

Kako ofarbati kosu?


Prije kupovine, razmislite: "Koliko predanosti i odgovornosti želim sa bojanjem?".
Polu-trajna boja se potpuno ispire nakon 10-ak šamponiranja.

Polu-trajna/trajna boja sadrži amonijak pa se zadržava oko 25 pranja. Ovom bojom možete posvijetliti kosu za jednu nijansu ili potamniti za dvije.
Trajna boja sadrži amonijak i peroksid. Ovom se bojom mogu postići dramatičnije promjene nijansi.
Pronađite pravu nijansu
Ako niste sigurni, počnite sa svijetlijom nijasom. Ako se želite predomisliti, naknadno je lakše potamniti nego posvijetliti. Za očuvanje prirodnog izgleda, ne mijenjajte boju za više od 3 nijanse.
Regenerator
Ako je kosa oštećena, obavezno barem tjedana dana prije bojanja temeljito nanesite regenerator. On će zakrpati oštećenja, stvoriti kvalitetniju podlogu za bojanje i umanjiti štetni učinak kemikalija iz boje na kosu. Također, ne perite kosu dan ili dva prije bojanja jer prirodna masnoća također štiti kosu od kemikalija iz boje.
Dobra priprema
Uzmite si dovoljno vremema kako nebiste završili u velikom šarenom neredu. Premažite rub vlasišta (od čela do vrata) tankim slojem vazelina kako biste spriječili da se boja zadrži na koži. Također, dobar je trik lagano namočiti vrhove kose vodom, kako zbog često veće isušenosti ne bi upili previše boje.
Priprema, pozor, bojanje!
Češljem razdijelite kosu na četiri područja i bojite svako posebno. Ovo je dobra prevencija da Vam nešto ne promakne. S rukavicama na rukama, bojite od korijena prema vrhovima. Kad završite sa zadnjim pramenom, počnite mjeriti vrijeme. Većinu boja treba ostaviti da djeluje oko 20-ak minuta.
Nakon bojanja ne perite kosu 3 dana kako bi se boja stigla što bolje apsorbirati. Pripazite da temperatura vode bude što manja kako se dio boje ne bi isprao.

Nema komentara:

Objavi komentar