21. 10. 2012.

Njega protiv starenja


Nikad nije dovoljno rano da se počnete brinuti o borama. Zabluda je da se kreme protiv bora trebaju početi koristiti tek poslije 40 -tih godina. No isto tako nije posve točno da kreme protiv bora sprečavaju nastanak istih. 

 
 Bore su normalna pojava, ne treba ih se sramiti a ni skrivati, no, može ih se ublažiti. Ni jedna krema neće u potpunosti spriječiti nastajanje ili ukloniti postojeće bore, ma koliko rano ju počeli koristiti. Genetika također ima utjecaj na nastajanje vaših bora.
  Ono što možete napraviti sami jest da ne pušite, probajte smanjiti razinu stresa, ne izlažite se suncu ( ni solarij), nosite sunčane naočale. Kožu treba tretirati sa vlažnim kremama te treba piti puno vode.
Svakako korištenjem krema nećete odmoći smanjenju bora, no i obična plava Nivea može vam pomoći kao i neka skupa krema. Važno je da je krema vlažna, jer vlaga tada uđe u bore a efekt toga je manja dubina bore, što vizualno smanjuje bore. A kad je koža ponovno postane suha, efekt nestaje i bora opet postaje vidiljivija.
  Ukoliko probate neku kremu, i mislite da vam pomaže, svakoko je nastavite koristiti, jer važno je da je vaša koža njegovana, i da nije suha.

Nema komentara:

Objavi komentar