09. 12. 2012.

Brazilsko feniranje kose

Brazilski keratin, tretman za oštećenu kosu, je najnapredniji, najbrži i najefikasniji način da se vaša oštecena kosa oporavi i da joj se vrati njen prirodni izgled.


Već nekoliko godina unazad širom je rasprostranjen i popularan po svim zemljama Južne Amerke.

U posljednjih godinu dana napravio je pravi preokret u salonima Centralne Amerike, SAD-a, Srednjeg istoka, Portugala, Španjolske, Singapura, Novog Zelanda I Australije.

Od nedavno je dostupan i na našem tržistu!!!

Želite li da vasa kosa bude svilenkasta i jaka, sa smanjenim volumenom i prirodnim izgledom?
Brazilski tretman keratinom je produkt sastavljen od najboljih sastojaka u svjetskoj kozmetologiji. Sa ekstratom kakaoa i odlične čokoladne arome ovaj produkt će smanjiti volumen vaše kose i povećati njen sjaj. Sa svojim sadržajem hidrolizovanog keratina, vitamina, ekstrata kakaoa, kolagenom, polikaterinom i kombinacijom silikona štiti vašu kosu od mehaničkog uticaja pegli za kosu i fena.

Važno je znati:

Kosa se sastoji od 90% keratina koji pri bojenju, izbjeljivanju, tapiranju, pregrijavanju i ostalim štetnim procesima nestaje iz kose što rezultira pucanjem vlasi i oštećenjima.

Ovim preparatom i postupkom unosimo keratin, momentalno regeneriramo kosu, dajemo joj visoki sjaj, poroznost vlasi nestaje pa je kosa i glatka, a ujedno je i ravnamo.
Tada vrijedi pravilo: što je kosa kvalitetnija i zdravija učinak je manji, a što su oštećenja veća i učinkovitost preparata je veća.
na izrazito kovrčavoj kosi postupak se ponavlja nakon 2 mjeseca, dok se na valovitoj kosi ponavlja nakon 3-4 mjeseca
primjena ovog preparata je moguća i samo parcijalno kao npr. na šiškama, vrhovima kose ili na kruni glave (prema potrebi klijenata)
potrebna količina preparata je 30 – 70 ml ( nema svrhe pretjerivati sa količinom jer će višak ispariti, duže ćemo fenirati, a dodatni efekt nije moguć)
preparat se nanosi 1-2 cm od vlasišta
ukoliko postupak želimo vršiti na bojanoj kosi važno je da kosu bojamo barem dan ranije ili dva tjedna nakon postupka
morska i klorirana voda umanjuju učinke keratina pa se postupak preporučuje vršiti prije sezone kupanja što će i olakšavati održavanje kose ljeti
preporuka je da korisnici kod kuće peru kosu šamponima bez klorid- sulfata ili uobičajenim šamponima uz uporabu pakung krema na vrhovima vlasi
u slučaju da smo propustili pojedinačni pramen, doradimo ga kasnije
postupak se može vršiti samo četkom i fenom, no peglanjem se kosa jače zagrijava, a time se jamči i bolja učinkovitost keratina kojeg unosimo u nju
Pakiranje od 1l dovoljno je za 15-20 aplikacija.Način nanošenja:

U daljnjem tekstu su navedene upute o uporabi preparata CADIVEU BRAZILIAN BLOW OUT.
Kosu operemo koristeći dva puta ANTI RESIDUE SHAMPOO pH 9, nakon čega je posušimo fenom 80%. Kosu križno odijelimo (na 4 odjeljka vlasišta), te na svaku zasebnu sekciju (pojedinačni pramen) apliciramo BRAZILIAN THERMAL RECONSTRUCTOR pH 2,8.
Preporuka je koristiti zaštitne rukavice kako bi izbjegli smežuranost kože ruku zbog visoke koncentracije keratina.
Nakon što smo na cijelu kosu nanesli preparat, feniramo je i to direktnim grijanjem pramena kose bez odmicanja od četke dok preparat u potpunosti ne ispari, a kosa ne izgubi mastan efekt.
Nakon toga, kosu ponovo križno odijelimo i pramenove prelazimo nekoliko puta aparatom za ravnanje kose (tzv. peglom). Pegle se griju na min. 180 stupnjeva, no i među njima ima različitih, pa je preporuka koristiti one keramičkih stjenki. Kada je i taj postupak u potpunosti završen, kosu isperemo vodom i nanesemo DEEP CONDITIONING MASK pH 4,5 i omogućimo da djeluje 10 minuta uz izvor topline, nakon čega slijedi ispiranje kose, jednostavno sušenje fenom i eventualna dorada četkom (ako je potrebno).Šta je Keratin ?

Struktura kose je kombinacija kompleksnih proteina zvanih keratin i njene prirodne vlažnosti. U zdravoj kosi zastupljenost keratina je oko 90% dok je preostalih 10% vlažnost. Keratin je generalno odgovoran za čvrstinu i otpornost kose , dok je njena prirodna vlažnost u glavnom odgovorna za elastičnost, fleksibilnost, mekoću i njen prirodni, zdrav izgled.
Na žalost, ispravljivači kose, boja, mini val, feniranje, sunce, zagadjenost, kemikalije u bazenima pa čak i svakodnevno tretiranje kose kao što je česljanje mogu da unište nivo keratina i vlažnosti u kosi.

KAKO RADI:
Ovo je revolucionarni tretman koji koristi kombinaciju keratina kako bi oporavio oštecenu kosu zamjenjujući njen prirodni keratin izgubljen tokom feniranja, farbanja i ostalih kemijskih procesa.
Ovaj napredni tretman proizvodi keratinske nanomolekulue koje preobražava u mikro granule koje su zatim učesljane u kosu. Za razliku od tradicionalnog keratinskog spreja (npr. dubinsko pranje kose), ovaj tretman u kremastoj strukturi prodire duboko u oštećenu i ispucalu dlaku bez ostavljanja suhog izgleda kose.

KAKO ĆETE PREPOZNATI DA JE VAŠA KOSA OŠTEćENA?

Vaša kosa će izgledati i na dodir ce biti suha, slamasta i bez sjaja. Ako bi smo pažljivo pogledali našu kosu pod mikroskopom vidjeli bi ispucale, razdvojene dijelove, pa čak i manje otvore na dlaci.

Pomakom u naprednoj nanotehnologiji, naučnici u Brazilu su otkrili potpuno novi i trajni tretman kose koji moze 'vratit vrijeme unazad’ i obnoviti strukturu vaše kose vrativši joj izgled koji je priroda originalno podarila: mekana, sjajna i zdrava.

Brazilski tretman koristi nanomolekularni keratin, molekuli toliko mali da je moguće staviti milijune njih na vrh igle. Nevjerovatno fine i moćne molekule keratina ulaze duboko u oštećene dijelove kose ispunjavajući ih u potpunosti. Molekule se zatim pričvršćenuju za kosu sa drugim dijelovima kore dlake formirajući trajni, pripadajući keratin, bas kao prirodni.
Rezultat je lijepa, mekana i svilenkasta kosa superiornog izgleda i nevjerovatnog sjaja. Kosa momentalno postaje zdravija i lakša za održavanje.

Brazilski tretman keratinom doslovno vraća život vašoj kosi. Obnova kose nakon prvog tretmana je u prosjeku 80% uspješna, 90% nakon drugog i 100% nakon trećeg nanosenja. Ovaj tretman koristi isti protein keratina koji se nalazi u kosi, ali u manjoj veličini, koji je onda pričvršćen za strukturu kose zarad njenog trajnog oporavka.

Brazilski tretman keratinom je jednostavno najbrži, tehnički najnapredniji i najefikasniji oporavak kose na svijetu. Ova nova vrsta tehnologije je uspješna na svim vrstama kose ali najveći rezultati su postignuti na ekstremno oštećenoj kosi.


Tretmanom brazilskog feniranja možeš obnoviti kosu i izravnati ju na 4 mjeseca

Brazilsko feniranje, novi tretman za regeneraciju suhe i oštećene kose i najdjelotvorniji profesionalni tretman ravnanja kose u svijetu, nedavno je stigao u Hrvatsku. Ivana Šundov, vlasnica studija Diva stil, koja ga je i sama isprobala, objašnjava kako djeluje

Brazilsko feniranje, koje se naziva i tretman keratinom, traje oko sat i pol, ovisno o dužini kose. Samom tretmanu uvijek prethodi savjetovanje s frizerom - pregled kose i preporuke za njegu u skladu sa stanjem kose. Potom slijedi pranje posebnim šamponom bez sulfata i nakon toga djelomično sušenje.

Keratin popunjava oštećene vlasi

Središnji dio tretmana je nanošenje proizvoda s keratinom, proteinom koji se inače nalazi u našoj kosi, a na ovaj način stvara zaštitni proteinski sloj oko srži vlasi te popravlja stanje kose. Nakon toga slijedi feniranje i kao zadnja faza peglanje, kako bi se izravnale kovrče. Ako ne želiš imati ravnu kosu, na ovaj tretman možeš ići i samo samo kao njega i preskače se zadnja faza peglanja – klijenticu se isfenira po želji.

Rezultati tretmana vidljivi su odmah, a općenito se preporučuje ponoviti ga nakon 16 tjedana, iako se radi veće efikasnosti, a ovisno o stanju kose, prema preporuci frizera može ponoviti i ranije.

Prirodno sjajna kosa bez kovrča

Pitali smo Ivanu koja su pravila njege kose nakon tretmana:

"Nakon tretmana kosu se ne smije prati sljedeća 72 sata, a želiš li ravniju kosu, potrebno ju je naredna tri dana prepeglavati peglom. Za dugotrajno zadržavanje keratina u kosi, najbolje ju je održavati preporučenim preparatima, odnosno barem šamponima bez sulfata. Ne preporučuje se močenje kose u bezenu ili moru, jer klor i slana voda neutraliziraju djelovanje tretmana. Kosu ne bi trebalo bojati tijekom 14 dana nakon nanošenja keratina."

Ivana je i sama isprobala tretman brazilskog feniranja jer ima prirodno lagano kovrčavu kosu i suhe vrhove:

"Kosa mi je ostala prirodno lepršava, lakše i brže se suši, odnosno fenira, što je super za sve zaposlene žene, jako se sjaji i puno je mekša. Jedva čekam da ponovim tretman. Voljela bih još naglasiti da je kod zdrave kose rezultat 80 posto već pri prvom nanošenju."


yuforum


Nema komentara:

Objavi komentar