11. 12. 2012.

Korektor za lice

Najvažnija karakteristika dobrog korektora je njegova boja, odnosno ton koji mora biti isti kao boja vaše kože. Takođe, važno je i pravilno nanošenje.


Prilikom izbora korektora isprobajte nekoliko nijansi koje su najsličnije boji vaše kože. Pri tome, veoma je važno da ga birate na dnevnom, prirodnom svetlu. Nijansa koja izgleda odlično na veštačkom svetlu, na dnevnom može biti potpuni promašaj.

Mnoge žene greše kada isprobavaju korektor na nadlanici, čija je boja kože drugačija od one na licu. Korektor je najbolje isprobati na koži vilice, tako da možete da izaberete ton koji će odgovarati i uz vrat, a ne samo uz lice. Odaberite nijansu koja je nakon razmazivanja skoro nevidljiva.

Veoma je važno i godišnje doba tokom kojeg kupujete korektor je vaš ten nije iste boje leti, na jesen, u zimu ili kasno proleće.

Pre kupovine raspitajte se i o svojstvima korektora, jer današnji korektori, osim što prikrivaju nesavršenosti kože, štite kožu, ne isušuju je i sadrže sastojke koji sprečavaju prerano starenje kože.

Kako se nanosi

Pre nanošenja korektora, na temeljno očišćenu kožu nanesite hranljivu kremu i sačekajte desetak minuta da krema upije. Višak kreme možete odstraniti papirnom maramicom.

Korektor se nanosi postepeno: prvo direktno na željeno područje, i to najčešće u tačkama, a zatim ga ravnomerno rasporedte i utapkajte u kožu malim kozmetičkim sunđerom.

Nakon korektora, nežno nanesite tečni puder preko njega, kao i preko ostalih delova lica da biste dobili ujednačenu i prirodnu boju. Tako će se korektor zadržati duže i čvršće na koži.

Čemu služe korektori u boji

Ako koristite blede pudere i korektore jer imate svetao ten, njihova tekstura mora biti gusta da biste prekrili sve nedostatke na licu pošto se umor i crvenilo na svetlijoj podlozi više ističu.

Najčešće su upotrebi korektori u boji kože, ali u prikrivanju mana delotvorne su i druge boje. Na primer, zelenim korektorom neutralisaćete crvenilo, a sjaj kože dobićete korektorom boje breskve.

Postoji čak i ljubičasti korektor koji se koristi kod prikrivanja nezdravog, sivkastog tena.

Zeleni korektor pokriva crvenilo na licu.

(MONDO)

Nema komentara:

Objavi komentar