09. 12. 2012.

Ruž za usne

Kako imati lepe usne?
Većina žena koristi karmin; to postane navika u toj meri da se o tome preterano i ne razmišlja. Boja karmina se, u principu, bira u zavisnosti od toga kako vam stoji i u kakvom ste raspoloženju. Međutim, da li ste znali da određena boja karmina šalje i određenu poruku vašoj okolini? Boje koje ćemo navesti pristaju svakoj ženi, samo treba odabrati hladniji ili topliji ton, u skladu sa tenom - evo kakvu poruku ljudi podsvesno primaju kad vide boju vašeg karmina.


Boja korala: ovakvim izborom karmina sve obaveštavate da ste vesela i otvorena osoba; njime ćete verovatno pozitivno uticati na raspoloženje okoline. Pošto nema puno žena koje nose narandžaste nijanse karmina, ovakvim izborom poručujete i da ste smeli, kao i da želite da privučete pažnju.

Neutralna: kao i naziv ove nijanse karmina, neutralni karmin poručuje da ne želite da privlačite mnogo pažnje. Pored toga, poručuje i da ste miroljubivi i da imate smisla za diplomatiju, kao i da ste uzdržani i sofisticirani.

Crveni ruž za usne: boja naprivlačnija mlađim muškarcima - ona sugeriše moć, bilo da se radi o krevetu ili o poslovnom sastanku. Snažna, upadljiva boja koja će definitivno privući pažnju i rasterati one plašljivije.

Ljubičasta: ako ste pomislili da crvena boja izražava seksualnost, prevarili ste se - to je ljubičasta. U jednoj anketi, u kojoj je učestvovalo pet hiljada ispitanika, kada su upitani koja im boja deluje najsenzualnije, velika većina opredelila se za različite nijanse ljubičaste.

Ružičasta: ova boja predstavlja živahan duh. Govori o spremnosti za igru, zabavu i flert - tom bojom poručujete muškarcima oko sebe da biste volele da se igrate (u smislu bezazlenog flerta, ne nečeg ozbiljnijeg). Neke nijanse ružičaste mogu da daju i prefinjen, ženstven izgled.


Neka usne zablistaju

Vaše usne govore umjesto vas - poručuju stručnjaci za neverbalnu komunikaciju.

Citirajući kineski sistem čitanja s lica, oni tvrde da su crte ličnosti povezane s oblikom i veličinom usnica. Tanke usne ukazuju na osobu s jasnim ciljem, tajnovite i samostalne prirode. Srednje usne otkrivaju uravnoteženu, diplomatsku ličnost, a pune usne na nekog senzualnog i onog tko zna reći previše. čak tvrde da se vaše usne mijenjaju kako se i vi mijenjate. Ako je netko propatio, usnice te osobe postaju ukočene i stisnute. Kada se osjeća sigurnije, usta izgube tu ukočenost. Možda je osmijeh stvarno joga za vaše usne.


Napućite usne

Želite li jače istaknuti usnice, ali niste spremni za klasični crveni ruž? Sjajni tonovi malo su mekši i lakše se nose nego klasična crvena zato što izgled ne treba biti točan ili uglađen, objašnjavaju make-up stručnjaci. Takve su boje i neuobičajenije.

Koja je vaša boja?

Boja vaše kože ključna je za odabir ruža. Žene s plavkastim odsjajem kože trebale bi odabrati hladnije nijanse kao što su tamnocrvena ili ljubičasta, dok bi one čiji je odsjaj žućkast trebale odabrati toplije tonove kao što su žarkocrvena ili zlatna.


Ako imate tanke usne
1. Odaberite svijetlije boje. Tamne nijanse učinit će vaše usne manjima i grubljim. Dodajte sjajilo, ali nemojte pretjerati. Sjajilo reflektira svijetlo pa biste mogli postići suprotni efekt.
2. Nanesite balzam na usne, a zatim obrišite višak. Obrubite vanjsku liniju usana olovkom boje ruža, a zatim nanesite ruž. Dodajte malo svjetlucavog sjenila iznad usnica kako biste ih istaknuli.
3. Ako imate tanke usne, nemojte ih obrubiti izvan njihove prirodne linije!


Usne srednje debljine
1. Možete koristiti i svijetu i tamnu nijansu, ali izbjegavajte previše ruža, držite se klasičnih nijansi umjesto nekonvencionalnog Barbie ružičastog ili tamnoljubičastog. Koristite sjajilo, ali ne previše.
2. Koristite četkicu kako biste točno nanijeli ruž bez definiranih granica. Da bi boja duže trajala, nanesite ruž dva puta i uklonite maramicom. Lagano nanesite sjajilo na sredinu usnica zbog dojma punoće.
3. Usne srednje debljine dobro izgledaju i s jarkim bojama. Nemojte se bojati istaknuti svoj osmijeh.


Ako imate debele usne
1. Pune usnice su često blijede, stoga vam trebaju tamnije, izražajnije boje. Nemojte odustati od jarkih boja i isprobajte malo sjajila za usne.
2. Zbog punoće usana ne morate odrediti liniju, pa ruž nanesite prstima. Dobit ćete razmazani izgled s nejasnim granicama. Dodajte malo sjajila na kraju.
3. Ako želite koristiti olovku za usne nemojte odabrati tamniju od prirodne boje usana - izgledat će umjetno kad ruž izblijedi. Koristite olovku koja se slaže s bojom vaših usana.

Pravilno nanošenje
Dovoljno je malo pažnje i ruž će izgledati savršeno


1. Riješite se nedostataka
Ako vam se usne ljušte, najprije napravite piling; mekano četkicom za zube na koju nanesite malo hidratantne kreme.
2. Pripremite podlogu
Uklonit ćete nedostatke i produljiti trajanje ruža ako nanesete malo tekućeg pudera i dobro ga osjenčajte mekanom spužvom.
3. Ocrtajte usne
Olovkom neutralne boje ili boje ruža.
4. Nanesite ruž
Ako ruž nanosite stickom, pazite da ne prijeđe crtu koju ste izvukli olovkom. Ako ga nanosite kistom boja će biti kompaktnija.


Izbjegnite pogreške


Ako imate suhe usne ne nanosite kremu jer će boja ruža pobjeći. Koristite specijalne proizvode koji usne pripremaju omekšavaju i fiksiraju. Koristite kremaste ruževe.

Nemojte trljati usne nakon što stavite ruž.

Nemojte u tijeku dana obnavljati ruž, najprije maramicom uklonite stari sloj.
Nemojte baciti ruž na čijoj su površini kapljice vode, stavite ga u hladnjak. Ali ako se na ružu pojavi bijeli sloj ili promjeni boju bacite ga.

Ne nanosite ruž na krasticu herpesa jer se infekcija može proširiti. Upotrebljavajte poseban antiseptički korektor.


S pogrešnim ružom možete izgledati starije

Zbog toga smo zamolili make-up stručnjake da nam pomognu odrediti nijanse neutralne, žarko i tamno crvene. Srećom, iako su točno određene boje nisu prejake. Odabir je sljedeći:
Za svijetlu kožu: Revlon Natural Instinct, Estee Lauder Sumptuous -Posh Peach, Givenchy 725
Za srednju nijansu: Clarins Illusion No. 210, L Oreal Colour Riche br.26, Oriflame Hydra Comfort Lipstic Dusky Rose
Za tamnu kožu: Clinique Moisture Sheer SPF 15 Extra Fizzy, Chanel Infrarouge Matador Bourjois No. 39

Savjeti...

Kad kupujete ruž ne isprobavajte ga na usnama već na nadlaktici.

Uvijek se približite izlogu parfumerije, na umjetnom svijetlu boja se mijenja.

Ako ste kupili krivu boju ružu ne bacajte, pokušajte ga pomiješati s nekim od ruževa koje već imate.


Ruž vas odaje

Svi trendovi u šminkanju naglašavali su ženstvenost usana. Jednom je bila važna boja, drugi put oblik, no cilj je bio isti - istaknuti simbol ženstvenosti.


O ružu razmišljaju i psiholozi - ovisno o izboru ruža prosuđuju ženinu narav.

Usne su ukras ženskog lica, njegov najsenzualniji i najprivlačniji dio. One su simbol ženstvenosti, privlače poglede, mame poljupce, poželjne su ali i zahtjevne. Valja ih redovito njegovati kako bi ostale lijepe i poželjne. Ponekad treba precizno istaknuti obris usana, u nekim slučajevima treba nešto dodati ili oduzeti. A sve je to moguće uz pomoć pravilnog odabira i nanošenja ruža.

Upravo je ruž za usne najprodavaniji kozmetički proizvod. I nekoliko anketa, kojima je bio cilj ispitati navike žena kad je u pitanju make-up, dalo je isti odgovor: čak i žene koje se ne šminkaju nose u torbici bezbojno ili obojeno sjajilo za usne.

Srcolike usne

Taj nas oblik vraća u tridesete godine XX. stoljeća u doba crno-bijelih filmova i ljepotica poput Clare Bow.

Srcolike su usne bile naglašene ne samo oblikom nego i tamnim bojama ruža, dočaravajući tajnovitost i ženstvenost. Kako ih "nacrtati"? Najprije usne pokrijte svijetlim puderom da prikrijete prirodne obrise. Zatim dobro zašiljenom olovkom za usne nacrtajte "srce" i našminkajte usne ružem.

Ključne riječi


Tekstura: važna je koliko i boja ruža. To je zapravo formula, sastav ruža o kojem ovisi njegov konačni izgled na usnama. Tekstura može biti mat ili sjajna. Ova posljednja može biti i satenska, odnosno briljantnog sjaja ili ekstrasjajna poput ogledala ili laka.


Long lasting: to je oznaka na dugotrajnim postojanim ruževima koji više sati ostaju nepromijenjeni na usnama.


No transfert: oznaka na ruževima koji ne ostavljaju tragove na koži ili odjeći. Malo isušuju usne pa je prije takovog ruža korisno nanijeti podlogu za usne (Labello). Bolje ih je koristiti povremeno, za posebne prilike.

Odraz karaktera

Psiholozi tvrde da je odabir ruža za usne jasna poruka muškom spolu, a ujedno i odraz karaktera žene. Prema njihovom mišljenju, crvenim ružem žena poručuje "slobodna sam i spremna za zavođenje". A koja žena barem jednom u životu nije željela poslati takvu poruku? Dok šminkom očiju nastojimo istaknuti svoje osjećaje (zar ne kažemo da su oči ogledalo duše?), ružem ističemo svoje strasti.
Kakav, dakle, ruž odabrati? Jarko crveni ili nježno ružičasti, sjajni ili mat? Ili se možda odlučiti za tamnoljubičastu, gotovo crnu boju ruža? Treba li uvijek rabiti isti ruž za usne ili boju mijenjati u skladu s odjećom? Treba li pratiti modne trendove ili ne?

Danas je svakoj ženi dostupna uistinu široka paleta boja i tekstura ruževa, no jarko crveni tonovi i vatreno crveno usne uvijek su "in", unatoč promjenama modnih trendova.

Stidljiva ili zavodnica?

Nježna, svijetla, gotovo neprimjetna boja ruža, ili samo sjajilo, diskretno govore o senzualnosti i osjetljivosti žene koja ih nosi, a možda i o nedostatku hrabrosti, o stidljivosti i rezerviranosti. Intenzivne boje pak govore o odlučnom karakteru žene i njezinoj skrivenoj seksualnosti.
Psiholozi čak tvrde da je taj odnos upravno proporcionalan: što je jača i tamnija boja ruža, jača je i seksualna želja i želja za osvajanjem. Podsjećaju da su u vrijeme puncka u modi bili crni i tamnoljubičasti ruževi, ali i neobuzdani, gotovo perverzni spolni odnosi. S druge strane, feministice 70. godina odbijaju staviti ruž na usne kako bi i na taj način naglasile da žena nije "seksualni objekt". Bilo kako bilo, jedno je točno: ruž je vrlo učinkovita i važna pomoć u zavođenju. A najbolje ga je koristiti ovisno o prigodi.

Kako pravilno šminkati usne

Ako su vam usne pravilnog oblika, naglasite tu njihovu prednost. Važno je najprije obrubiti usne olovkom boje kože ili u boji ruža. Zatim kistićem ravnomjerno nanesite ruž. Na usne zatim prislonite tanki papirić da biste odstranili višak šminke. Nanesite još jedan tanki sloj ruža i ponovite postupak s papirom. Želite li sjajne usne, na kraju prstom ili posebnim kistićem nanesite sjajilo.

Ako su vam usne tanke i želite ih povećati, obrubite ih nešto izvan prirodne linije olovkom boje kože. Sjajan ruž vizualno će povećati volumen usana.

Iako su danas poželjne velike i pune usne, vi možda mislite da su vaše velike i da ih treba smanjiti . I to se postiže ružem. Na usne najprije nanesite tekući puder, a zatim olovkom u boji kože izvucite crtu mrvicu unutar obrisa usana. Nanesite mat ruž neutralne svijetle boje.

Trikovi za savršene usne


Ocrtajte rub gornje usne olovkom boje tena ako želite povećati volumen usana i fiksirati ruž.


Olovkom boje tena ispunite usne sitnim okomitim crtama. Kada se nanese ruž usne će izgledati punije i veće.


Prije šminkanja, majstori šminke stavljaju na usne manekenki topli oblog: efekt ne traje dugo, ali olakšava nanošenje ruža i usnama daje punoću.


Da se izbjegne pucanje i suhoća usana dobro je jednom do dvaput mjesečno načiniti peeling usana: nanesite na usne debeli sloj klasične Nivea kreme i masirajte četkicom za zube jako mekanih dlačica.


Odlučili ste promijeniti boju ruža, ili umjesto mat koristite sjajne ruževe? U parfumeriji testere ruževa isprobavajte samo na nadlanici, nikako na usnama. Ako niste sigurni da je to ruž kakav želite, radije ga ne kupujte. Isprobajte novi, ne preskupi ruž, prije nego se odlučite na kupnju skupog ali kvalitetnog.


Nije dovoljno imati jedan ruž i uvijek rabiti samo jednu boju: za posebne prilike možete se ovisno o odjeći, odlučiti za smjelije tonove i sjajnije ruževe.


Sada su u trendu sjajne usne: olovka, stick i sjajilo sastavni su dio kolekcije za šminkanje usana. Ruževi se pak danas nude u različitim pakiranjima, što omogućuje raznolik i kreativan make-up. Moderni su ružičasti tonovi sa zlatnim sjajem, nijanse boje breskve i boja jagode. Možete se odlučiti i za tonove ljubičaste boje ako pristaje uz prigodu i odjeću. Za tamnokose je idealna sjajna smeđa boja koja se preljeva u tople boje meda, naranče ili zlatnu bež boju.


Čarolija ruža za lepe usne


Mat ili sjajan, decentan ili napadan... Ruž je najmoćniji prijatelj naše ljepote.
Odabir ovisi samo o efektu koji želite postići.

Kako pravilno našminkati usne? Ako želite da ruž dulje traje, prije nanošenja stavite malo pudera na usnice. Zatim obrubite usne olovkom boje kože ili u boji ruža, a nakon toga kistićem ravnomjerno nanesite ruž. Na usne prislonite tanki papirić ili papirnatu maramicu da biste odstranili višak šminke.

Nanesite još jedan tanak sloj ruža i ponovite postupak. Želite li sjajne usne, na kraju prstom ili kistićem nanesite sjajilo.

Ako su vam usne tanke i želite ih vizualno povećati, obrubite ih milimetar izvan prirodne linije olovkom boje kože. Nakon što kistićem nanesete željeni ruž, dojam punoće naglasite nanošenjem nijansu svjetlijeg ruža na središnji dio donje usnice.
Na kraju na sredinu usana jagodicama prstiju nanesite bezbojno sjajilo.
Ako su vam usnice prevelike, vizualno ih možete stanjiti tako da olovkom boje kože izvučete crtu milimetar unutar obrisa usana. Zatim nanesite mat ruž, neutralne svjetlije boje.

Ako čeznete za srcolikim usnama, svijetlim puderom prekrijte usne tako da prikrijete prirodne obrise. Zatim dobro zašiljenom olovkom za usne nacrtajte srce i našminkajte se ružem.

Moderni su ružičasti tonovi sa zlatnim sjajem, nijanse boje breskve i boja jagode koje posebno lijepo pristaju plavušama.

Možete se odlučiti i za ljubičaste tonove ako pristaju uz odjeću i prigodu. Za tamnokose je idealna smeđa boja koja se prelijeva u tople boje meda, naranče ili zlatnu bež boju.

Jarko crveni tonovi i vatreno crvene usne uvijek su in, unatoč promjenama trendova.

Tekstura ruža važna je koliko i boja. To je zapravo sastav ruža o kojem ovisi njegov konačni izgled na usnama. Može biti mat ili sjajna, a ova posljednja Može biti briljantnog sjaja ili reflektirajuća poput ogledala ili laka. Odabir ovisi samo o efektu koji želite postići.


Odaberi pravi sjaj za usne prema tipu kože


Sjajila našim usnama daju neodoljivo blještavilo, a osim toga većina njih su hidrantni, tako da im pružaju i odgovarajuću njegu.

Prvo zvanično sjajilo za usne je na tržište lansirano 70-tih godina prošlog stoljeća. Bilo je neutralno, gusto, ljepljivo i zbog toga veoma neugodno.

Međutim, današnja sjajila sadrže njegujuće sastojke, pa čak i faktore za zaštitu od sunca. Zatim tu su i lagane reflektirajuće čestice bisera ili aktivnih kristala koje naše usne čine svjetlucavim, te lagane formula koja spriječava ljepljenje.

Slatke, voćne, sirupaste, meke teksture koje vlaže i daju sjaj su prava poslastica za vaše usne, ali da bi sjajilo ostalo što duže na njima, trebali biste ga pravilno aplicirati.

Evo kako: Pobrinite sa da vaše usne prije nanošenja sjajila budu glatke, a to ćete najbolje postići ukoliko napravite mali piling, a zatim ih namažete vazelinom ili nekom njegujućom kremom. Sav višak mrtve kože uklonite vatom.

Izaberite sjajilo koje odgovara vašem tipu kože:
- Ukoliko imate tamniju kožu odlučite se za tonove u boji narandže, korala ili kajsije.
- Ukoliko imate svjetliju kožu odlučite se za tonove u boji breskve, blijedo ružičasti ili pak neutralni.

I još jedan savjet! Ako nosite blještavo sjajilo za usne, neka oči budu mat našminkane. To će dodatno istaći sjaj vaših usana.


Čokoladni ruž - i ukusan i lepNa tržištu kozmetike danas ima svega. Ispravljaju se bore, brišu podočnjaci, produžuju trepavice. I karmini su sve otporniji, sjajniji i lepši. U potrazi za nečim novim i atraktivnim, Belgijanci su osmislili čokoladni ruž.

Crvene usne posebno privlače pažnju, kada uđete u prodavnicu slatkiša Dominika Persona. On je ugledni proizvođač čokolade, mada je i sam obožavalac ukusnog „eliksira lepote”. Zato je i došao na ideju da proizvede čokoladni ruž za usne. Nije teško pretpostaviti da se glavne čari ovog karmina ogledaju u ukusu, kada ga stavite, imaćete utisak kao da ste maločas pojeli čokoladni sladoled ili, kako Dominik kaže, „poljubili voljenu osobu”.

Dominik Person je svoju kreativnost udružio sa Davidom van Turenhoutom. Oni zajedno stvaraju nakit od čokolade. Neobičan poslovni koncept, ali i veliki izazov za ljubitelje čokolade i nakita, prenosi „Dojče vele”.

Sav nakit koji se ovde može videti premazan je čokoladom i ima posebnu toplotnu zaštitu, što je naročito važno, ako se ima u vidu bi nakit mogao da se istopi. Nakit koji je po svemu sudeći i „lep i ukusan” može da se nosi na temperaturi do 25 stepeni.

David van Turnhout dekoriše komade „čokoladnog nakita” dijamantima. Za ovu dekoraciju nije potrebno mnogo vremena, ali je svakako potrebno dosta novca. „Sve zavisi od dijamanta”, kaže David van Turnhout, pa tako privezak sa srebrnom osnovom i „čokoladnim” dijamantom košta oko 4.000 evra.

Ipak, postavlja se pitanje: čokolada, dijamanti i žene - nije li to pomalo neka vrsta klišea?

„Ma nije ovo nikakav kliše, pre svega zato što smo ovu kombinaciju napravili po prvi put. Stvorili smo nešto sasvim novo”, demantuju takve pretpostavke autori.


(Mondo)

domaci de forum

Nema komentara:

Objavi komentar