08. 12. 2012.

Savršena šminka

Žene nikada nisu zadovoljne svojim izgledom. To je činjenica. Neke zbog toga pribjegavaju plastičnoj kirurgiji, dok se druge okreću prikrivanju nedostataka make up-om.


Donosimo nekoliko savjeta  za šminkanje za one manje hrabre.

1. Kako smanjiti izražene oči
Izražene, velike oči često dominiraju nad drugim crtama lica. Najbolji načnin da skrenete pozornost sa njih jest korištenje tamnih sjenila i tuša za oči.

Za dnevni look koristite neutralno sjenilo koje je dva tona tamnije od vaše boje kože – nanesite ga na cijeli kapak. Linijom terepavica povucite crtu tamno smeđom olovkom za oči i razmažite je kako ne bi bila preoštra. Ponovite postupak na donjem kapku i njegovoj unutrašnjosti.
Završite uz pomoć maskare za volumen. Pokušajte izbjegavati maskare koje produljuju trepavice.

Za dramatičniji izgled, 'smokey eyes' su smjer u kojem definitivno trebate ići. Umjesto sedefastih, koristite mat sjenila jer ona pomažu u vizualnom smanjivanju očiju. Za naglašavanje koristite nešto svjetlija sjenila odmah ispod obrvi.

2. Kako male oči učiniti većima i svjetlijima?
Najbitnije je koristiti svijetle boje oko očiju i nikada ne nanositi tamni tuš na donji kapak jer će to oči učiniti manjima.

Mnogi make up stručnjaci koriste bijelu ili bež olovku za oči za dio unutar kapka – ovo mora biti osnovni dio vašeg make up instrumentarija ukoliko ste blagoslovljeni manjim očima.
Na gornjem kapku možete koristiti olovku ili tuš, i to tako da produžite liniju na kutevima očiju.

Neutralna sjenila vaši su najbolji prijatelji, no njihova uporaba neka bude što jednostavnija. Koristite samo dva tona istovremeno i samo malo crne boje kako biste istaknuli linije. Na ovaj način učinit ćete ih većima i naglasiti njihov oblik.

Obavezno naglasite trepavice jer one otvaraju i ističu oči.
Prvo ih uvijte, zatim nanesite maskaru, koncentrirajući se na sredinu i vanjske kutove povlačite ih prema gore.

Obratite pažnju i na obrve – ukoliko su guste i smještene blizu, to će vaše oči učiniti manjima. Pokušajte ih počpati malo dalje od uobičajenog, na udaljenost širine jednog oka, ako možete.

relaxforum

Nema komentara:

Objavi komentar