11. 12. 2012.

Lijepe žene

Nema mnogo žena koje svoju lepotu održavaju i nakon što zađu u petu deceniju života. Ali ove žene su svoju lepotu kultivisale i negovale postepeno, tokom godina i sa tim godinama se nose ljupko.


Ukoliko svoje telo želite da održavate vitkim, a lice mladolikim i zdravim, preporučuje se potpuno balansirana dijeta. Nakon što žene pređu četrdesetu funkcionalnost tela se smanjuje i dolazi do problema sa varenjem, pa se preporučuje smanjen unos masti i ugljenih hidrata.

Osobe sa viškom kilograma treba posebno da vode računa o unosu kalorija. Stoga, potrebno je konzumirati hranu bogatu vitaminima i mineralima i izbegavati šećer i skrob. Jedite puno voća i povrća i pijte bar dva decilitra mleka dnevno.

U određanom periodu javljaju se sede vlasi u kosi, ali nikako nemojte da ih čupate. Na tom mestu pojaviće se nekoliko novih sedih dlaka. Ovo se dešava zbog toga što folikula sede dlake luči serum koji se širi na dlake oko nje i čini da one posede. Ako baš osetite da morate da se oslobodite svoje sede dlake, najbolje je da je isečete makazama što bliže korenu.

Održavajte svoju kosu urednom, očešljanom, doteranom i stilizovanom što češće možete. Ovo je životni period kada vaša kosa zahteva dodatnu negu kako bi neutralisala prirodnu suvoću kože.

Svako veče nanesite na svoje lice vlažne kreme, ujutru na lice i vrat nanosite hladne kreme koje možete i same pripremati. Posebnu pažnju treba poklanjati uglovima usana, delovima oko očiju i vrata koji su skloniji stvaranju bora. Bar dva puta nedeljno nanosite maske za suvu kožu kako bi se cirkulacija lica poboljšala.

Nikako ne treba oblačiti odeću niti koristiti šminku namenjenu tinejdžerkama. Nosite odeću prikladnu vašim godinama, koja će vam dati dostojanstven i skladan izgled. Nosite blagu šminku i jednostavan nakit.

Upražnjavajte duge šetnje, razvijte osećaj za humor i interesujte se za mnoge stvari koje će obogatiti i ispuniti vaš život.

(MONDO)

Nema komentara:

Objavi komentar