08. 12. 2012.

Koža lica

Lijepa koža lica
Kada prođu hladni zimski dani koža zahteva posebnu negu. Čišćenje kože lica  mora postati češće, a kreme za lice vlažnije i sa zaštitnim faktorom.


Lice bi tokom trajanja toplih dana trebalo umivati vodom i blagim sapunom dva puta dnevno, a barem jednom u sedam dana bi trebalo uraditi piling.

Koža se neprestano obnavlja. Nove ćelije nastaju u unutrašnjem sloju epiderma i postupno izbijaju ka površini kože. Na kraju svog životnog veka, koji traje oko 20 dana, te ćelije se odvajaju i potrebno ih je ukloniti. Da bi ten ponovo postao blistav potrebno je da se rešite tog problema, a to je vrlo lako - koristite piling.

Koristite preparate sa prirodnim ili sintetičkim mikročesticama (komadići koštice kajsije, šećer, so) koji odgovaraju vašem tipu kože, ali nikada ne trljajte jako.

Vrhovima prstiju nanesite sredstvo za piling na čelo, nos, obraze, vrat i dekolte. Masirajte nežno, a na kraju kožu temeljno isperite.

Kožu možete tretirati kukuruznim brašnom pomešanim sa mlakom vodom, mlekom ili tečnim sapunom.

Nakon pilinga obavezno nanesite hidratantnu masku koja će smekšati kožu i dati joj svež izgled. Maska može biti kupovna ili je napravite sami.

Umutite jedno celo jaje i nanesite ga na lice, vrat i dekolte. Ostavite da stoji oko 20 minuta, a potom isperite mlakom vodom.

Kvasac sa nekoliko kapi mleka je odličan protiv masne kože i mitisera, a kolutovi krastavca, ili izgnječena jagoda, hidriraju kožu i daju joj svež izgled.

Dakle, iskoristite voće i povrće koje se sa prvim prolećnim danima pojavilo na pijacama.

Osim toga, pojačajte unos tečnosti u organizam. Pijte vodu, ali i ceđene sokove. Rashlađeni čajevi će vam, takođe, prijati.

Zeleni čaj sa nekoliko kapi limuna je provereni „čistač” organizma. Pijte ga nakon glavnog obroka. I čaj od kamilice je blagotvoran - možete ga i piti i umivati se njime.

Ako ste tokom zime koristili kreme koje hrane kožu i daju joj neophodnu masnoću tokom vetrovitih i hladnih dana, sada pređite na hidratantne kreme, ali se pre kupovine konsultujte sa dermatologom.

Takođe, trudite se da tokom dana koristite kreme sa zaštitnim faktorom, kako biste opušteno uživali u dugo očekivanom suncu. (Mondo)


Izvor: SerbianCafe

Nema komentara:

Objavi komentar