08. 12. 2012.

Njega usana u hladnim danima


Usne ističu svu seksepilnost lica, pa su stvorene za ulepšavanje. Međutim, koža usana je posebno krhka, pa joj treba posebna nega da bi zadržala baršunatost.
Za razliku od kože lica, koža usana je mnogo osetljivija: ona nema lojne ni znojne žlezde, pa tako nije zaštićena prirodnim zaštitnim masnim slojem i neostaje joj vlaga. Dok koža lica ima oko 16 slojeva mrtvih ćelija kojie je štite od spoljnih uticaja, koža ima samo tri do pet slojeva. Ona ne proizvodi ne melanin koji daje tamnu boju i štiti od sunca. Zato je tako važno da joj zaštitne i hidrirajuće sastojke nanosimo spolja.USNE NA ZIMI
Sigurno već znate na kakvom su iskušenju vaše usne na zimi i vetru, ispucale, ranjive, preosetljive, a i najmanji pad imuniteta može doneti herpes na usni. Stikovi za zaštitu usana su vaš svakodnevni saveznik protiv lošeg vremena, a kada oni ne pomažu, posegnite za još efikasnijim sredstvima.
Preporuka: Dr.Hauschka Med Labimint Acute Lip Care je stik za ispucale i ranjive usne, koji ublažava simptome labijalnog herpesa. Njegova lekovita moć leži u čistim nerazblaženim sveže ceđenim sokovima lekovitih biljaka kao što su ehinacea, neven, žalfija...


PODMLAĐIVANJE
Koža na usnama i iznad njih, sklona je boranju, a kod pušača se javljaju i tipične vertikalne "pušačke" bore iznad usana. Da biste predupredili ili sanirali ove probleme počnite na vreme s antiejdž negom, preparatima koji će održavati vlagu i štiti usne, ali i pomagati regeneraciju kože. Kreme sa faktorima rasta koje započinju regeneraciju sa površinskih ka dubljim slojevima kože su odlično rešenje.
Preporuka: SkinMedica Lip Plump sistem sa dva preparata: prvi, sa faktorima rasta regeneriše, vlaži i neguje, i drugi sa mikrosferama hijauronske kiseline deluje na volumen, daje jedar izgled i sjaj.


TRAJNA ŠMINKA
- Prva i najvažnija stvar kod trajne šminke je: ne treba da se primeti da imate trajnu šminku! – kaže Mirjana Cabunac, vrsni stručnjak za primenu trajne šminke.
Tehnike primene su napredovale, a vreme kada su usne uokviravane tamnim linijama je prošlost. - Usne su najlepše kada su samo za nijansu tamnije ili gotovo identične sa prirodnom bojom – kaže Mirjana – One se mogu oivičiti, senčiti radi prikrivanja asimetrija, a moj omiljeni postupak je duboko senčenje, kojim se boja ubacuje osim na rubove, i u rumeni deo usana, od uglova prema centralnom delu.
Mirjana još savetuje da, ukoliko ste skloni herpesu na usni, delujete preventivno, i podseća da trajna šminka nije zauvek, njeno trajanje ograničeno na tri do pet godina – što je dobro, jer se lice, starenjem, menja, pa se trajna šminka tokom vremena koriguje.POPUNJAVANJE I POVEĆAVANJE
- Kada birate supstancu za povećanje usana, niposto ne bih preporučila da koristite trajne filere, jer se pokazalo da tokom godina postoji mogućnost stvaranja granuloma, a rezultat je nepovratan. Biorazgradivi hijaluronski fileri su pravi izbor, s finim, prirodnim rezultatima - savetuje Željka Cabunac, Internacionalni trener za primenu hijaluronskih filera. - Hijaluronskim filerima se usne mogu popuniti ali i podmladiti, bez povećanja, čime im se samo doda jedrost i popune fine linije i bore iznad usana – kaže dr Cabunac.
Povećanje usana hijaluronom omogućava dopunjavanje ako to želite, a ovi fileri su privremeni pa će se vaše usne, ako vam se ne dopadaju ili vam deluju preveliko, svakako nakon nekoliko meseci vratiti u prethodno stanje, tako da možete ponovo birati veličinu i izgled usana.
Kozmetički preparati za povećavanje usana, naravno, ne mogu da se porede sa povećavanjem filerima, ali i oni daju efekat svežih, sočnih, punih usana. Zasnovani su na sastojcima koji snažno hidriraju kožu, i drugih koji ubrzavaju cirkulaciju, pa oživaljavaju boju nakon nanošenja. Talika Smile&Kiss ima cimet, đumbir i biber za bolju cirkulaciju, i peptide i morski kolagen koji podpunjavju bore i daju jedrost.Najbolji saveti za najlepše usne


Šminkeri poznatih dama savetuju kako da pravilno negujete i istaknete senzualne usne. Otkrijte cake velikih majstora zanata.
Boja korala je idealna za proleće. Ova boja čini da imate ozaren, veseo izraz lica


JAMES KALIARDOS: ENERGIČNA BOJA
Boja karmina koji birate je veoma važna i može, tvrde šminkeri, da vam odredi raspoloženje tokom dana.
- Ako ujutru i nemate baš dosta vremena da birate nijanse, uvek se opredelite za svetlije. Crvena je divna boja, ali pink ili boja korala više odgovara dnevnoj potrebi - navodi James Kaliardos koji neguje usne Madone, Linde Evangeliste, Julianne Moore.
Ovaj mejk ap umetnik kaže da je dobio veoma koristan savet od Madone - ona koristi zaobljene četkice od kratke dlake za nanošenje karmina. Kada završite sa karminisanjem, stavite i malo pudera.

GUCCI WESTMAN: KAKO DA SJAJ TRAJE ŠTO DUŽE
Da bi boja trajala što duže, naročito kada koristite tamnije karmine, najbolje je da stavite jedan sloj, pa natapkate puder, a zatim opet koristite ruž.
- Koristite olovku za uobličavanje usta, najbolje mat teksture - preporučuje Westman koja brine o Kate Hudson i Cate Blanchett i koja je od 2008. umetnički direktor "Revlona".
Ako imate rumeniji ten, koristite više naradžasto crvene tonove. Ako imate riđu kosu, braonkasto crvene boje su idealno rešenje. Najbolje je da ruž nanosite četkicom, a boju razmazujete vrhovima prstima.

CHARLOTTE WILLER: NAJBOLJI ANTIEJDŽING TRIKOVI
Crveni karmin je magičan proizvod i svima pristaje, ali u različitim nijansama. Kako starite, linija usana se gubi pa ne mažite karmin do samih ivica da biste izbegli efekat "krvarenja", odnosno kao da ste nekoga ugrizli.
- Karmin izgleda uvek drugačije u ambalaži, za razliku kada ga namažete. Kada birate u parfimeriji, probajte malo kako vam stoji na prstu. Boja na kažiprstu je najsličnija usnama. Birajte boju karmina u skladu sa tenom - savetuje Willer.


{Zena}


Limun, žalfija i med za nežne i negovane usne


MLEKO I JAJA Ispucali uglovi usana često su posledica nedostatka vitamina B 2, kojeg ima u jajima i mlečnim proizvodima. Pola litra mleka pokriva polovinu dnevne potrebe za ovim vitaminom.

KAMILICA Kamilica veoma blagotvorno deluje na ranice u usnoj duplji. Skuvajte čaj od cveta kamilice, procedite ga i sačekajte da se ohladi. Ispirajte njime usta četiri puta dnevno.

HOMEOPATIJA U homeopatiji se koriste veoma male doze žive, koja ublažava upale sluzokože usta.

LIMUN Želeli biste da vam usne budu rumene, a ne koristite karmin? Isprobajte ovaj trik! Zagrizite pet sekundi krišku limuna. Usne će vam dva sata biti veoma dobro prokrvljene i samim tim će dobiti lepu boju.

MATIČNJAK Sitni mehurići na usnama nestaće za tren oka ako tri-četiri puta dnevno budete utrljavali kremu na bazi matičnjaka. Možete da je koristite i preventivno kako se mehurići ne bi ni pojavili.

ŽALFIJA Žalfija je veoma delotvorna protiv upala u usnoj duplji i povreda desni jer dezinfikuje rane. Skuvajte čaj od žalfije, sačekajte da se ohladi i ispirajte usta četiri puta dnevno po dva minuta.MED Med je provereno sredstvo za meke i nežne usne. Nanesite tanak sloj meda, ostavite da deluje nekoliko minuta i poližite ga. Još efikasnija je sledeća metoda: utrljajte med nežno četkicom.

KAKAO-BUTER Zbog visokog sadržaja masti, usta čini mekim i glatkim. Najbolje je da kremu na bazi kakao-butera nanesete pre odlaska na spavanje.Izvor: BlicZena


Nema komentara:

Objavi komentar