11. 12. 2012.

Njega kože

Za kožu trebamo brinuti tijekom cijele godine. Jedan od najgorih perioda za kožu je prijelaz iz ljeta u jesen. Ekstremne temperaturne razlike mogu potpuno isušiti i oštetiti vašu kožu.
Pročitajte 6 načina kako koži možete olakšati prijelaz u jesen.


Pijte puno vode

Voda je važna cijele godine, i nemojte zaboraviti na nju u jesen i zimi. Pomaže čišćenju i detoksikaciji tijela. Vraća joj vlažnost koju je izgubila dok ste vi uživali (plivajući u slanoj ili kloriranoj vodi, sunčajući se, uživajući kraj toplog radijatora, skijajući...).

Zamijenite losion kremom za lice

Koja krema za lice vama odgovara?

Ljeti se većina ljudi odluči za upotrebu losiona jer su lakši na koži. Zimi je bolje prijeći na kreme koje su gušće od losiona. Kreme imaju i masniju strukturu od losiona, pa predstavljao dodatnu zaštitu pred ekstremnim temperaturama i bolje čuvaju vlažnost kože.
Ako je vaša koža prirodno masnija, isprobajte losione koji su namijenjeni njezi kože u hladnijim mjesecima.

Nemojte zaboraviti na dlanove

Neka vam postane navika poslije pranja ruku koristiti kremu za ruke. To će spriječiti nastajanje bora, depigmentaciju i isušivanje kože. Dlanovi su dio tijela koji najčešće koristite, pa se na njima koža najbrže isuši i ostari. Zato nemojte zaboraviti na njih!

Usne su najizloženije

Vaše usne su uvijek na udaru, bez obzira kakvo je vrijeme, a kad je hladno, brzo se isušuju i pucaju.
Pokušajte izbjegavati preparate za usne koji su napravljeni na bazi benzena - oni mogu još više isušiti usne. Bolje isprobajte proizvode napravljene na bazi pčelinjeg voska.

Upotrebljavajte kremu za sunčanje

Iako sunca nema ni blizu kao ljeti, UV zrake su i dalje prisutne, a znamo koliko su štetne za vašu kožu. Zato je zaštitite.

Upotrebljavajte piling

To će pomoći koži da diše i dodatno je opskrbiti kisikom. Piling će s tijela odstraniti mrtve stanice, zato će koža nakon njega biti puno mekša.

yuforum

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.