07. 12. 2012.

Posljedice lošeg šminkanja


Izbjegnite pogreške u šminkanju koje će vas učiniti starijima.Make up, ako se krivo koristi često može postarati osobu. Evo nekoliko grešaka koje treba izbjegavati u širokom luku.

1. Kod šminkanja sve počinje od dobre podloge, zato nemojte raditi greške odmah u startu. Debeli sloj pudera ne dolazi u obzir jer prikriva i prirodnu vlažnost vaše kože. Što se više kože vidi to je bolje.

2. Nikad ne koristite puder koji je svjetliji od vaše kože, uvijek uzmite nijansu dvije tamniji pa ćete izgledati prirodnije, a samim tim i mlađe.

3. Iako vas podočnjaci uvelike muče, nije preporučljivo stavljati debeli sloj korektora. Lagano ga razmažite ispod očiju te ostavite da se upije. Izgledat će profinjeno.

4. Puder u prahu je dobar na mjestima gdje se koža uvelike sjaji poput nosa, brade i čela. Ipak ako ga nanosite na ostali dio lica neka to bude mali sloj, jer puder u prahu ističe bore i nepravilnosti. Naročito izbjegavajte područje oko očiju.

 5. Izbjegavajte nanošenje rumenila na obraze jer to ističe starenje kože. Umjesto obraza rumenilo nanesite oko jagodične kosti te izbjegavajte boju vina i cimeta.

6. Vaša prirodna boja usnica s vremenom blijedi zbog čega i ruž prije ode. Kako se to ne bi događalo obrubite usnice sa olovkom pa će duže ostati postojan....

Izvor: DnevnoHr.com

Nema komentara:

Objavi komentar