08. 12. 2012.

Rumenilo

Savjeti za žene
Kako izabrati najbolje rumenilo?
Koje je tajno oružje vaše ljepote? Estetska kirurgija, kozmetički tretmani, ili samo skladna šminka s rumenilom na obrazima?
Mnoge žene izbjegavaju rumenilo, ali upravo ono može biti tajno oružje vaše ljepote.


Ono vam može dati prirodan izgled za dan i glamurozan za večer. Ipak, većina žena koja ga i koristi ne zna ga pravilno nanijeti  rumenilo, te dobiju baš suprotan efekt – njihov izgled sve je samo ne prirodan i izgledaju poput klaunova.

Evo nekoliko savjeta kako koristiti rumenilo, s obzirom na oblik vašeg lica, te koju boju upotrijebiti s obzirom na boju tena.

Četkice za šminkanje  i vrsta rumenila

Prvo što trebate znati o rumenilu, jest da njime naglašavate konture lica i da se vrlo lako mogu sakriti nedostaci lica i obrnuto. Druga stvar koju trebate upamtiti, je da za nanošenje rumenila u kamenu i prahu da trebate široku i mekanu četkicu. Ona koja se najčešće dobivaju uz rumenilo, nisu dobra, jer su premala i prekruta i njima je nemoguće pravilno rasporediti rumenilo po licu.

Ukoliko ne znate na točno kojem dijelu lica trebate nanijeti rumenilo, nasmijte se. Podignuti dio obraza najbolje je mjesto za nanošenje rumenila. Također, nikako nemojte zaboraviti malo otresti četku za rumenilo prije nego ju prinesete licu, kako ne bi previše rumenila stavili na lice. Ako vam se i to dogodi, lagano ga obrišite s maramicom ili vaticom.

U posljednje vrijeme sve su popularnija kremasta rumenila. Njih nanesite isključivo prstima i razmažite pravilnim kružnim pokretima po jagodičnim kostima.

Boja tena i rumenila

Rumenilo prilagodite boji vašeg tena. Tako za svjetliji ten, koristite nijanse ružičastog rumenila. Ako pak imate svijetli ten sa primjesama žućkaste, koristite rumenilo boje breskve, te nijanse narančaste boje. Maslinastom tenu će najbolje pristajati smeđe i crvene nijanse rumenila. Ako vam je koža tamnija, pokušajte s nijansom karamele. Rumenilo u prahu bolje odgovara masnom i mješovitom tipu kože, dok je za suhu kožu odlično rumenilo u kremi.

relaxforum

Nema komentara:

Objavi komentar