11. 12. 2012.

Moderna frizura

Frizura, savršena frizura, moderna frizura, san svake žene...
Mali trikovi za uređivanje kose koji štede vrijeme

Uređivanje kose jedan je od zadataka koji ima jako veliku važnost što se tiče sveukupnog izgleda. Učinkovita rutina uređivanja frizure itekako može podignuti samopouzdanje jer nam dopušta da obratimo pozornost na dodatne aspekte koji koji definiraju naš izgled.


Pronalazak vremena za njegovanje svoje ljepote u današnjem je svijetu sve teži zadatak, uglavnom 'zahvaljujući' hektičnom rasporedu ubrzanog života kojeg većina nas vodi. Žongliranje sa svakodnevnim obvezama dok istovremeno izgledamo besprijekorno predstavlja ultimativni izazov.

Ipak, usavršavanje rutine uređivanja tako da ona bude što učinkovitija i primjenjivija sasvim je moguće uz pomoć nekoliko savjeta koji će vam pomoći da se u svakom trenutku prikažete u najboljem svjetlu. Sljedećih nekoliko natuknica pomoći će vam da uz minimalno uloženog vremena izgledate najbolje moguće.


Buđenje sa savršenim kovrčama možda se čini nemoguće, no tretmani za kovrčanje kose koji djeluju preko noći itekako su dobro rješenje. Oni dubinski i intenzivno hrane kosu dajući joj mekoću i zdrav odsjaj. Aktivni sastojci imat će dovoljno vremena da prodru u vlasi, a sve što ujutro trebate napraviti da bi imali željene kovrče jest kosu isprati.

Sušenje kose može biti dosadan zadatak koji 'proždire' dragocjeno vrijeme. No, ako obratite pozornost na rutinu koju obavljate možete osmisliti određene promjene u istoj kako bi ubrzali taj proces. Iako većina nas o tome nikad ne bi razmislila, mjesto na kojem obavljamo sušenje kože zaista može sabotirati naš trud.

Naime, feniranje u kupaonici i nije najsretnije rješenje jer para koja nastaje udvostručuje vrijeme potrebno da se kosa osuši. S druge strane, pametan je izbor pomoći se sa debelim ručnikom koji ima veliki kapacitet upijanja tekućine koji skraćuje vrijeme koje morate provesti s fenom u rukama.


Kako biste izbjegli popravljanje frizure, savjetuje se da se odlučite na one jednostavnije stilove u uređivanju kose, ali i da koristite nekoliko proizvoda za kosu. Uređujući samo onaj dio kose koji je drugima vidljiv znatno skraćujete vrijeme uređivanja, ali ćete takvu frizuru preko dana vjerojatno morati popravljati nekoliko puta. Odabirom preparata za kosu koji imaju i po nekoliko funkcija preskačete neke korake u pravljenju frizure, ali se zato svakako pobrinite da ti proizvodi budu kvalitetni - na njima ne treba štedjeti.

Korisna je vještina i kada naučite 'hendlati' određene probleme s kosom i frizurom. Borba s vlasima koje strše posvuda mačji je kašalj ako pri ruci imate hidratantnu kremu, dok se osvježavanje prirodnih kovrča lako može obaviti pomoću balzama za kosu bez ispiranja ili laganog spreja za kosu.

Nanošenjem malo maslinovog ulja na pločice pegle za kosu podarit ćete joj sjaj, a ako nakon uvijanja kose pomoću uvijača pričekate najmanje deset sekundi prije nego ih dodirnete i pokušate popraviti vaše će kovrče trajati duže.

Noseći uzorke proizvoda za kosu u torbi pomaže u održavanju frizure tijekom dana. Jedna od najvažnijih stvari jest da redovito idete na podšišavanje jer ako kosa izgleda i jest zdrava, puno manje truda treba uložiti da biste je 'ukrotili' onako kako vama odgovara.

Posljednja, ali ništa manje važna činjenica jest sljedeća: ako se odlučite na frizuru koja zahtjeva manje angažmana najbrži je način da se u rekordnom roku pobrinete za svoju frizuru. Pletenice, niske i visoke pundže, visoki rep i napola podignuta kosa frizure su koje zahtijevaju najmanji angažman, a odlično izgledaju.
izvor: magazin.hrNema komentara:

Objavi komentar