13. 12. 2012.

Zimska ljepota

Pripremite lice za hladnoću

Bez obzira na tip kože, odgovarajuća hidratacija neophodna je svima kako bi zaštitili zdravlje kože i izgled lica tokom niskih temperatura.


Da bi bili lepi, povedite računa o hidrataciji

Svaki tip kože - suva, mešovita, normalna, masna - zahteva adekvatnu negu. Najvažniji korak krije se u odgovarajućoj količini vlažnosti.

Redovnim unosom vode hidrira se ceo organizam, a blagodeti koje voda donosi, najlakše se uočavaju na koži. Unesti oko dve litre vode dnevno, u manjim količinama, ne čekajući da se javi žeđ.

Osim unutrašnje hidratacije, vaše lice zahteva i adekvatnu kozmetičku negu. Posavetujte se sa dermatologom i izaberite adekvatne preparate na bazi biljnih ulja, glicerola i drugih blagotvornih sastojaka.

U zavisnosti od tipa kože, lekar će vam preporučiti odgovarajući kozmetički preparat. Nemasne kreme za umirenje kože primenjuju se kod osoba sa mešovitom, masnom i normalnom kožom. Suva koža zahteva drugačiju negu - masnije kreme koje brzo deluju i dubinski hidriraju kožu.

Kreme i druge preparate nanosite makar jednom dnevno, a ako vam prilike dozvole i više puta. Ukoliko se šminkate, medicinske kreme mogu poslužiti i kao podloga za puder.

Koža će tako lakše da prezimi, lice će biti nežnije na dodir, a i izgledaće privlačnije.

Izvor: Mondo


Nema komentara:

Objavi komentar