06. 01. 2013.

Kafa za ljepotu


Kafa podmlađuje kožu

Kafa sadrži blagotvorne sastojke poput biljnih masti, minerala, kalijuma, magnezijuma, gvožđa

Napitak bez kojeg mnogi ne mogu ni da zamisle jutarnje buđenje svakako je kafa. Iako se preteranim konzumiranjem ovog aromatičnog napitka smanjuje koncentracija kalcijuma u kostima i povećava rizik od osteoporoze, crna kafa može da bude vrlo korisna za kožu i kosu. Sadrži blagotvorne sastojke poput biljnih masti, minerala, kalijuma, magnezijuma, gvožđa... Ulje kafe bogato je moćnim antioksidansom, linolenskom kiselinom.


Osveženje za lice
Skuvajtu jaku crnu kafu, sipajte je u male posude i zaledite. Kada se tečnost pretvori u led, zaleđenom kockicom pređite preko kože. To podstiče cirkulaciju i osvežava kožu.

Maska protiv bora
Kašiku ražanog brašna pomešajte sa prethodno ohlađenom kafom i mešajte dok smesa ne postane kremasta. Mešavini zatim dodajte žumance i opet dobro promešajte. Takvu masku nanesite na lice, držite 15 minuta i zatim dobro isperite.

Tretman protiv celulita
Toplu mlevenu kafu rasporedite na problematična područja, pa obmotajte plastičnom folijom, ostavite da deluje 15 do 20 minuta, a zatim dobro isperite. Ovakav postupak možete da ponovite dva puta nedeljno. Mlevenu kafu možete da dodate i u svoj omiljeni gel za tuširanje, pa ćete se tako svaki put pod tušem nežno izmasirati.

Potamnjivanje kose
Dva žumanca pomešajte sa kašikom ruma i dve kašike tople vode, dodajte još i kašiku mlevene kafe i biljnog ulja. Dobijenu mešavinu nanesite na kosu i ostavite da deluje pet minuta, pa zatim sve dobro isperite toplom vodom.

 Izvor: Večernje novosti

Nema komentara:

Objavi komentar