06. 01. 2013.

Sunčane pege

Uklonite sunčane pege: Tri koraka do blistavog tena

Posle leta i svakodnevnog izlaganja suncu mnogima ostanu ne baš lepe pege na koži. Slične su staračkim pegicama, i pošto su tamnije od kože, teško ih je prekriti puderom ili korektorom. Ipak, postoji način da ih adekvatnim tretmanima i negom ublažite. Takođe, da biste izbegli njhivo širenje izbegavajte solarijum i sunčanje bez zaštite.


 Sunčane pege nisu opasne i više su estetski problem. U velikom broju slučajeva one nestaju, blede, u jesen i zimu. Ali, ukoliko se to ne desi, postoji nekoliko načina da se uklone. Najbolje vreme da počnete treman pigmentnih mrlja na koži je jesen, neposredno nakon sunčanja, kako biste imali što bolji efekat.

Jedan od načina je lasersko uklanjanje. Laseri deluju tako što svetlosni snop određene talasne dužine usmeravaju samo na deo kože koji je pigmentisan, a ne i na okolni deo kože. Takođe, deluje samo na površinski sloj, gde se u stvari i nalazi pigment, tako da nema bojazni o eventualnom prodiranju dublje u kožu. Svetlost se vezuje u pigmentu i tako pigment "izgori".

 Savremena estetska dermatologija ponudila je i manje invanzivna rešenja hiperpugmentacije u vidu sprecijalnih krema. Američka kompanija NeoStrata nudi jedinstvene proizvode koji su efikasni u popravljanju vidljivih znakova fotooštećene kože, a mi vam predlažemo preparat NeoStrata Bionic Skin Lightening Cream SPF 15 koji sadrži supstancu hidrohinon, jednu od najdelotvornijih za izbeljivanje kože.

Upotrebom kreme postepeno se ublažavaju diskoloracije poput fleka i pega različitog uzroka, a zaštitni faktor obezbeđuje bezbednu upotrebu tokom leta. Ipak, preporučuje se da se krema stavlja uveče i da se uz ovakav tretman ne izlažete jakom suncu.
Takođe, krema sadrži glukonaton i laktobionska kiselina koji su pogodni za nežnu i osetljivu kožu, nude antioksidativnu negu i sprečavaju stvaranje novih fleka.


 U kućnoj režiji možete da koristite tonik ili masku od peršuna, koji će doprineti da fleke budu bleđe, ako tretman dosledno sprovodite duži vremenski period.

Tonik: Struk peršuna poparite s pola litre provrele vode. Ostavite poklopljeno 12 sati, pa procedite i dodajte malo limunovog soka. Ovim čajem vlažite više puta dnevno kožu na mestima gde su fleke, a obavezno ujutro i uveče.

 Maska: Usitnite nekoliko strukova peršuna, pomešate s dve kašičice meda i dodajte 20 kapi limunovog soka. Dobijenom smesom namažite pege. Nakon 20 minuta umite lice. Ovu masku treba koristiti najmanje dva do tri puta nedeljno.

 Izvor: Blic žena

Nema komentara:

Objavi komentar