06. 01. 2013.

Depilacija

Deset saveta za najbolje uklanjanje dlačica

Glatke noge bez dlačica su najpoželjniji "modni dodatak", ali održavanje često zadaje glavobolje. Posebno leti kada noge svakodnevno pokazujemo. Uz par dobrih saveta moguće je stati na kraj nepoželjnim dlačicama koje leti brže rastu i pokazati glatke i negovane noge.
1. Piling, piling, piling

 Pre uklanjanja dlačica brijačem od izuzetne važnosti je uraditi dobar i temeljan piling. Piling pomaže da urasle dlačice izvučemo na površinu, čime se pridružuju otpočetom ciklusu rasta. Dlačice na ovaj način postaju glatke, jer vaš brijač uspeva da dosegne i one koje su inače zarobljene ispod sloja odumrle kože. Posebno efikasni su pilinzi na bazi voćnih enzima.

2. Masaža uljima

 Piling uklanja sve naslage na površini kože, stoga je važno nahraniti kožu uljima nakon depilacije. U tu svrhu koristite bademovo ulje, bogato biljnim belančevinama koje u sebi sadrži i tri vrste esencijalnih masnih kiselina. Idealno je nakon depilacije jer smiruje upale, a vrlo retko izaziva alergije.

3. Otkrijte četku za nanošenje kreme za brijanje

 Četkica od prirodnih dlaka kojom još samo poneki muškarci nanose kremu za brijanje na lice idealna je i za žene. Dermatolozi tvrde kako nanošenje pene za brijanje pomoću četkice omekšava i opušta kožu, čime ju na valjan način pripremamo na teror brijanja.

4. Izbor pravog brijača

 Izbor brijača dosta zavisi od tipa vaše kože, nasumice odabrati model nije pametno. Ako je vaša koža suva ili osetljiva birajte brijače s hidratantnim trakama. Odabirom pravog brijača izbeći ćete posekotine i odstranjivanje površinskog sloja kože.

5. Kreme za usporavanje rasta dlačica

 Razni preparati na tržištu namenjeni su upravo usporavanju rasta dlačica, stoga uložite u neki od njih. Pre uklanjanja dlačica nanesite kremu ili losion koji će usporiti njihov procvat i ne zaboravite da bacite brijač nakon dve upotrebe. Iako vam zvuči komplikovano i kao udar na vaš džep, imajte na umu kako će vam se ulaganja isplatiti. Već nakon nekog perioda dlačice će biti tanje i ređe.

6. Receptima iz kuhinje protiv dlačica

 Možda ste skeptik i ne verujete u čarolije iz kućne radinosti, ali ovaj provereni recept naših baka morate isprobati. Za uklanjanje suvišnih dlačica na licu nanesite mešavinu slanutkovog brašna i kurkuma u ​​koju ste dodali nekoliko kašika mlake vode. Dobijenu masu u tankom sloju utrljajte i pustite da se osuši. Nakon par minuta umijte lice i istrljajte peškirom. Kako bi smanjili sitne paperjaste dlačice na nogama, isprobajte mešavinu limuna, šećera i meda, ovu masu nanesite u debljem sloju na celu površinu nogu, pustite da odstoji i dobro isperite.

7. Sojom protiv gustine dlačica

 Istraživanja su pokazala kako soja usporava rast dlačica i omogućava da sve dlačice rastu ravnomerno. Ispalti se pokušati, posebno ako znamo da dlačice rastu u tri faze, što nam otežava uklanjanje u jednom tretmanu. Losioni koji kao glavne sastojke sadrže soju idealni se u ovom slučaju.

8. Zdravijom ishranom do smanjenja rasta dlačica

 Delovati spolja na dlačice nije dovoljno, pravi učinak na zdravlje postići ćete promenom ishrane. Zdrave namirnice bogate vitaminima imaju efikasno delovanje na hormone koji su usko vezani uz rast dlačica. Smanjite unos rafinisanih ugljenih hidrata, beli šećer, brašno, pirinač koji su neprijatelji vašeg zdravlja. Hrana bogata vitaminom B6 takođe je efikasna, u svoj dnevni meni uvrstite šargarepu, brokoli, banane, kupus, lubenicu.

9. Isprobajte depilaciju šećernom kremom

 Ako vam je brijač dozlogrdio, a depilacija voskom zvuči prebolno, isprobajte depilaciju šećernom kremom. Šećer je poznat kao prirodni laser, naizmeničnim tretmanima s redovnim brijanjem, rast dlačica smanjićete drastično. Depilacija šećerom manje je agresivna od one voskom, iako period depilacije traje duplo duže, isplati se jer takvom vrstom depilacije gornji sloj kože ostaje neoštećen.

 (portaloko)

Nema komentara:

Objavi komentar