06. 01. 2013.

Kako do lijepe kose?

Lepa kosa daje pečat celopkupnom izgledu, ali nije svim ženama priroda podarila kvalitetnu kosu, koju bez mnogo muke mogu da odžavaju zdravom. Uz savete Željka Dobričića, modnog frizera i vlasnika Salona "Gruppa L'ultima", naučite da pravilno tertirate svoju kosu kako biste pospešili njen rast i poboljšali njen volumen.KAKO DO DUGE KOSE?
Imam talasastu kosu, ne farbam se, šišala sam se na svaka tri meseca, a sada na svakih mesec dana. Izbegavala sam fen, koristila pakovanja i silikonske kapi...., ali moja kosa dalje od ramena ne može da naraste, a da ne bude oštećena. Možete li mi dati neki savet kako do duge kose. Već počinjem da mislim da je to za mene nemoguća misija. Milena

 SAVET: Moram da budem iskren i da vam nagovestim da je kod nekih kosa upravo problem to što imaju loš kvalitet kose, to jest talasastu finiju dlaku. Kad je takav primer u pitanju, može se puštati kosa do beskonačnosti, ali ona sama ima limit do koje dužine može da izgleda zdravo. Možda je kod vas to dužina koja dostigne da poraste do ramena, a odatle počinje da se tanji ili da se kida.
Ali, ima još mnogo faktora koji utiču na to da kosa ne uspeva da bude bijnija. Na primer, rekli ste da ste je šisali jednom u tri meseca. Ako znamo da kosa poraste centimetar mesečno onda će za tri meseca dostići još 3 cm duzime. Tako da tu frizer treba da odradi ključnu ulogu, da ne ošisa uvek onoliko koliko je izraslo, već da ošisa pola od toga. Time ste vi u plusu za 1,5cm a i kosa ima oblik i liniju koja ide ka dužem. Druga stvar koja je veoma bitna, a primetio sam kod raznih kolega, da se dosta tanji kosa veštačkim putem sa makazama! Naravno time se dobija efekat skinute mase u željenom delu, ali kosa mnogo brže izcveta i onda mora da se šisa i taj deo što je tanjen, i još malo vise zbog zdravijeg izgleda. Savetujem vam da nikako ne tanjite kosu, jer ćete time napraviti sebi još veći problem.KAKO DO BUJNIJE FRIZURE?
Imam dugu kosu, koristim presu vec četiri godine, peglam je ravno, ali mi je dosadilo i htela bih neku bujnu frizuru, krupnije lokne. Predložite mi neko rešenje na duže, koje će mi skratiti vreme svakodnevnog sređivanja kose. Vanja

 SAVET: Niste nam neveli kakve je strukture vaša prirodna kosa. Ako je vaša kosa prirodno blago kovrdžava sa posebnom tehnikom šišanja možemo postići željeni efekat, povećanja volumena i oblikovanje lokni koje vi vrlo lako možete održavati kod kuće. Sa kremom za kovrdžanje izgužvate kosu i osušite difuzerom ili čak pustite prirodno da vam se osuši i imate uvek frizuru. Takođe, stvar koju morate da znate da što je kosa duža to je i teža, tako da svojom težinom povlači lokne i ublažuje ih. Ali ako je vaša kosa ravnije strukture onda se radi mini val. Postoje najnovije tehnike koje ne isušuju i ne oštećuju kosu prilikom ovog tretmana. Mnogo puta smo radili mini val nakon kog lokne deluju potpuno prirodno i možemo da se pohvalimo da su klijentkinje bile prilično zadovoljne.

KAKO DA POBOLJŠAM VOLUMEN KOSE?
Imam 23 godine i veoma iskrzanu kosu, dugu, ofarbanu. Ne koristim nikakve preparate, niti fen, pa bih vas molila da mi odgovorite šta je najbolje da uradim kako bi se poboljšao koren i volumen kose. Imam i problema sa opadanjem kose, mada nemam nikakvu bolest? Suzana

 SAVET: Što se tiče preparata, regenerator je obavezan kod duge kose. On služi da bi se zatvorila struktura dlake, sprečava elektrostatično naelekterisanje i štiti kosu od spoljašnjih uticaja. Ako želite da dobijete na volumenu, to se najbolje postiže šisanjem. Mi imamo posebnu tehniku šisanja, kada je u pitanju volumen, postoji određeni ugao pod kojim mora kosa da se šiša da bi se postigao ovaj rezultat.
Mnogi frizeri šišaju kosu tako da na kraju dobijete dve frizure, gornji deo je pun, kompaktan i deluje kao kaciga, a u donjem delu su tanki repovi koji se konstantno izvijaju od preteranog tanjenja. Za dodatno oblikovanje vaše frizure možete da koristite penu koja ojačava strukturu dlake i daje joj čvrstinu.
Normalno je da dnevno otpadne do 100 dlaka, međutim ako vam je kosa vezana u rep više dana, a pri tom nije češljana, dlaka koja treba da otpadne se zadržava unutar zavezanog repa pa kada perete i češljate kosu deluje da vam je otpada i više nego što treba.

Izvor: Blic žena

Duga kosa je omiljen ukras na glavi: raspuštena, podignuta u rep ili svijena u posebnu frizuru, ona pruža višestruke mogućnosti za kreativno poigravanje sopstvenim izgledom.


Takođe, jedan od "imperativa" dobrog izgleda jeste zdrava i negovana kosa. Na mnogim reklamama za šampone, farbe i druga sredstva za negovanje kose, blistavi slapovi na glavama manekenki deluju nestvarno i nedostižno - osvrt na sopstvenu kosu urodiće zaključkom o iskrzanim hrajevima, nedostatku onog sjaja sa reklame i nizu sličnih mana.
Postoje dva osnovna tipa grešaka koje se čine kada se razmišlja o "zdravlju kose". Prvi je nasumična kupovina skupih šampona sa reklama koji a priori ne moraju biti efikasni i stvoriti "instant" zdravu kosu. Pored toga, postoji mit o tome da skraćivanje kose čini vlasi zdravijim. I ovo je pogrešno: ne treba smetnuti s uma da je kosa zapravo mrtva tvar, i da njeno zdravlje zavisi od stanja folikula dlake. Tako skraćivanje samo daje prijatniji i svežiji izgled kosi, dok je prava nega i ishranjivanje vezana za stanje kože temena.
Postoji nekoliko stvari kojima se i izgled i stanje kose mogu donekle poboljšati. Pre svega, treba uzimati šampon prema tipu kose (što podrazumeva brzinu mašćenja, tip dlake, volumen...). Kosu ne treba svakodnevno "sapinjati" u stroge repove ili punđe: čak i da ste ljubitelj takvih frizura, neophodno je povremeno pustiti kosu da slobodno leprša. Takođe, četke sa oštrim plastičnim ili metalnim zupcima mogu doprineti mehaničkom oštećenju kose.
Uzimanje određenih vitamina može poboljšati stanje folikula i regulisati "metabolizam kose". I, naravno - nemojte besomučno raščešljavati kosu: iako je Skarlet O"Hara nebrojeno puta prolazila češljem kroz kosu, u stvarnosti to rezultira slabljenjem korena i oštećenjem vrhova vlasi.

serbianforum


Tags: lijepa kosa, ostecena kosa, kako njegovati kosu, ispucala  kosa, oštećeni vrhovi, nega kose, njega kose, ravna kosa, tanka kosa, kovrčava kosa,  najbolje maske za kosu,  kako spriječiti ispadanje kose, opadanje kose, zašto mi kosa opada, kako zaustaviti opadanje kose, prirodni preparati protiv opadanja kose, održavanje plave kose, kako imati sjajnu kosu, maske za suvu kosu, sijeda kosa, kako se riješiti sijedih, seda kosa, gubitak kose, sminka za crnu kosu, šminka za crnu kosu, suva kosa bez sjaja, plava kosa farbanje, maska za suha kosa, kako se isfenirati, minival, minival za kratku kosu, kako imati lijepu kosu, boja kose, vitamin b za kosu, prava kosa, ofarbana kosa, idealna frizura, losion protiv ispadanja kose, izrast plava kosa, frizure prema obliku lica, feniranje duge kose, prirodne maske za plavu kosu, vitamin za kosu, bakrena boja kose, domaci preparati za brz rast kose, kako se isfenirati sam, soda bikarbona za kosu, kako pravilno osušiti kosu, kako ofarbati kosu, pramenovi boje pijeska, šišanje vrhova, volumen kose, kako dati volumen kosi, pranje kose sodom bikarbonom, prirodne maske za suhu kosu, recept za masnu kosu, za kosu, kosa kosa, maska za kosu, maske za kosu, figaro za kosu, farbe za kosu katalog, katalog farbe za kosu, cetka za kosu, katalog boja za kosu, pakovanje za kosu, opadanje kosa, ostecena kosa, celavost, kopriva za kosu, cickovo ulje za kosu, ehoton za kosu, najbolji sampon za kosu, jaje za kosu, vitamin za kosu, pantenol za kosu, cetka za kosu, tretman za kosu, šišanje, farbanje kose, farbana kosa, ofarbati kosu, paleta boja za kosu, kako se ošišati, frizer, friziranje, frizirati, šampon, sampony boja za kosu, najbolje farbe za kosu,  plava boja za kosu, samponi za kosu, garnier farbe za kosu, pallete boje za kosu, kana za kosu, farbe za kosu boje meda, farbe za kosu katalog, still farbe za kosu, loreal boje za kosu, palette boje za kosu, boja za kosu bez amonijaka, uvijanje kose, plava kosa održavanje, njegovana kosa, kako odabrati pravu boju za kosu, kako odabrati pravu boju kose, kako skinuti boju s kose, kantarion za kosu, plavi pramenovi, polukratke frizure, kako imati gustu kosu, njega kose zimi, nega plave kose, med i cimet za kosu, vikler, tamno plava kosa, feniranje kose kod kuce, maska za plavu kosu, presađivanje kose, posvjetljavanje kose hidrogenom, maska za suhu kosu,  plava kosa, polukratke frizure, kosa kosa, pegla za kosa, farbana kosa, njega kose, njega plave koseNema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.