13. 01. 2013.

Greške prilikom šminkanja

Naneli ste previše rumenila? Razmazala vam se maskara po kapku? Želite da ublažite boju senke? Ništa lakše!
 Donosimo vam nekoliko saveta uz pomoću kojih ćete biti spremni za svaku mejkap krizu!

1. GREŠKA: SENKA JE PRETAMNA

 Ponekad će ista senka izgledati drugačije na nama što zavisi od nekoliko faktora kao što su godišnje doba, prehlada, alergije, pa čak i godine. Ako mislite kako je vaša senka pretamna, koristite četkicu za senčanje kako biste ublažili jačinu njene boje. Dobro rasporedite senku prema ivicama i prema gore, a ako vam se i dalje boja čini pretamnom, na četkicu stavite malo svetlije mat senke i nanesite je na područje celog kapka.

2. GREŠKA: NANELI STE PREVIŠE PODLOGE

 Lagano navlažite čist sunđerčić za nanošenje šminke običnom vodom i istisnite ga (sunđer bi trebalo da bude skoro suv). Lagano natapkajte lice pokretima prema dole – tako ćete ukloniti višak pudera.

 Bitno je da obratite pažnju na područje oko očiju jer će se upravo ovde videti svaki sloj koji ste nepotrebno naneli. Kada sunđerom pređete ovo područje, jagodicom domalog prsta lagano osenčite kožu ispod kapka kako biste sjedinili podlogu s kožom.

3. GREŠKA: PREVIŠE RUMENILA

 Ponekad je vrlo lako preterati s količinom rumenila jer zavisi od kvaliteta četkice s kojom ga nanosimo i od svetla, koje najčešće nije prilagođeno šminkanju (većinom je reč o malom ogledalu u kupatilu, zar ne?). Očistite četku kojom nanosite rumenilo (ili uzmite kabuki četku za puder), pokupite malo pudera u prahu i nanesite ga na obraz gde je potrebno. Ako ovim putem pak skinete previše boje rumenila, nanesite sasvim malu količinu vrlo nežnim potezima – jedva dotaknite kožu lica.

4. GREŠKA: PRENAGLAŠENE OBRVE

 Šminka neće delovati kompletirano ako nemate uredne obrve koje će vašem licu dati oblik. Ako preterate s olovkom za obrve (ili senkom), uzmite štapić za čišćenje ušiju i lagano njime prođite obrvom u smeru suprotnom od rasta dlačica. Boju ćete ublažiti u tren oka!

 5. GREŠKA: RAZMAZANA MASKARA PO KAPKU

 Iako je za ovu grešku bitniji sam kvalitet maskare nego nespretna ruka, razmazana maskara je jedna od najčešćih mejkap grešaka koje se ženama dešavaju. Umesto nanošenja mleka za čišćenje na tufer i brisanja celog kapka, mleko nanesite na vrh štapića za čišćenje ušiju i njime očistite maskaru s razmazanog mesta. Tako ćete štetu svesti na minimum, a loše nanošenu senku možete vrlo lako da popravite "krpljenjem" rupe, piše Ordinacija.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.