13. 01. 2013.

Šminka ispod naočara

Dalekovide žene u torbici bi trebalo da imaju crnu, a kratkovide belu olovku za oči. Žene sa naočarima treba da eksperimentišu sa ljubičastom i zelenom.Šminka će ispod naočara da izgleda drugačije, a kako biste se uverili da ne izgledate ‘preskromno’ ili prenapadno, tokom šminkanja nekoliko puta stavite i skinite naočare. Preporučuje se da to učinite i nakon svakog sloja maskare, upozorava američka stilista Rebeka Prior. Ipak, najveća greška žena koje nose naočare je izbegavanje šminke, slažu se stručnjaci.

 - Naočare uokviruju oči i privlače pažnju čineći tako greške u šminkanju vidljivijima. Ali žene s naočarima bez straha bi trebalo da se jednostavno šminkaju, i to pre svega da koriste toplije boje. S neutralnim nijansama zlatne i smeđe definitivno ne mogu pogriešiti - savetuje stilista Lori Tejlor.

 Ako ste dalekovidi pa vam pod naočarima oči izgledaju veće, ublažite izgled smeđom ili crnom olovkom (ili ajlajnerom) na unutrašnjoj liniji donjeg kapka. Negativna dioptrija smanjuje oči pa ih možete povećati potezom bele olovke duž unutrašnje linije donjeg kapka. Ako želite malo “živosti”, upotrebite olovku u boji.

 - Naočare ponekad mogu sasvim da sakriju pogled. Želite li da ga istaknete, isprobajte ljubičastu, morskoplavu ili zelenu olovku - savetuje Tejlor.

Uz debeli okvir ne idu "smokey eyes"

 Okvir najčešće pokriva obrve i gornje kapke pa treba da se koncentrišete na donji deo očiju. Bitno je svakako da šminku uskladite i sa okvirom naočara. Nosite li deblji crni okvir, izbegavajte "smokey eyes".


Umesto očiju istaknite usne

 Pažnju sa naočara skrenite tako da ostavite oči neutralnim, a ružičastim ili narandžastim karminom istaknite usne. Možete da kombinujete klasični crveni karmin i svetloružičasto rumenilo.

 Prema obrvama se gradi "look"

 Okviri privlače pažnju na obrve pa ih negujte. Deblje, izražajne i uredne obrve pod naočarima pridonose prirodnom izgledu, pa ih zbog toga najčešće preporučujem - ističe stilista Prior, a prenosi 24sata.


Pravila šminkanja ispod naočara


Ukoliko ste primorani da nosite naočare sa dioptrijom, to ne znači da treba da odustanete od šminkanja, samo poštujte određena pravila


 Pravilno nanetom šminkom možete istaći svoje oči u prvi plan


* Boje senki za oči treba da budu usklađene sa bojama okvira za naočare koje nosite, kao i bojom očiju, i nikada ne smeju da "izviruju" iznad okvira, jer se tako postiže smešan "panda" efekat.

 * Luk gornjeg kapka uvek naglasite svetlijom senkom, kako biste privukli svetlost i pogled učinili privlačnijim.

 * Ako ste kratkovidi, vaše oči ispod stakala sa dioptrijom deluju manje. Zato obavezno koristite maskaru. Nanesite je na trepavice u više slojeva da postanu gušće i duže, pazeći da se ne stvaraju grudvice. Potrudite se i da linija koju povlačite ajlajnerom uvek bude naglašenija.


* Pozitivna strana stakala sa dioptrijom za dalekovide osobe i one sa astigmatizmom jeste činjenica da uveličavaju oči.
 S druge strane, ona istovremeno otkrivaju sve nepravilnosti i greške kod nanošenja šminke.

 Zato budite naročito pažljivi i trudite se da svi vaši potezi olovkom, ajlajnerom ili četkicom budu savršeno precizni.

 Pažljivo nanosite maskaru, kako bi trepavice ostale razdvojene, i izbegavajte svetlucave senke s primesama sedefa.


Izvor: Novosti Izvor: S media


Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.