06. 01. 2013.

Šminkanje

Ako imate bucmaste obraze, naglasite oči jer ćete tako preusmeriti pažnju, a veliki ili širok nos može vizuelno da se smanji uz pravu nijansu pudera...


Igra šminkanja
 Najlakši način da sakrijete svoje sitne nesavršenosti jeste da naglasite ono što smatrate najlepšim, bilo da su to oči ili usta - izbor je vaš.

NEKA OČI BUDU JOŠ VEĆE
 Pažnju s bucmastih obraza preusmerite na oči. Naglasite gornje uglove očiju crnom olovkom i maskarom, a što su vaše oči veće to će ostatak lica izgledati mršavije. Međutim maskaru nanesite samo na gornje trepavice, a ne i na donje, jer ćete ih vizuelno smanjiti.

UZ PUNIJE USNE IZGLEDAĆETE MRŠAVIJE
Ako želite u trenu da izgledate mršavije, naglasite usne. Ako vaše usne izgledaju male, ostatak lica u poređenju s njima deluje veliko. Pošto ste naneli ruž, na sredinu usana stavite sjaj jer će ih to vizuelno povećati. Takođe, izbegavajte olovku za usne, ona će samo vizuelno smanjiti usne.

 OBRAZE I NOS SMANJUJE PRAVA NIJANSA PUDERA

 Ukoliko želite da vizuelno smanjite obraze, nanesite ispod jagodične kosti bronzer za nijansu tamniji od vaše kože, a na jagodice svetliju ili lagano ružičastu.

Ali pazite da se ne vidi prelaz između njih inače ćete postići suprotan efekat, piše 24 sata.
Ako želite vizuelno da smanjite nos, nanesite tamniju nijansu pudera ispod nosa i na sam vrh.
Želite li da širi nos izgleda uže, na njegove strane nanesite tamniju nijansu, a na most nosa svetliju nijansu pudera.

Izvor: Blic žena

Nema komentara:

Objavi komentar