13. 01. 2013.

Tanka kosa

Tankoj kosi potrebna je posebna zaštita i nega, posebno zimi, kada je pod uticajem negativnih faktora


 Od tanke do guste kose

TANKOJ kosi potrebna je posebna zaštita i nega, posebno zimi, kada pod uticajem različitih negativnih faktora - vetra, niskih temperatura i parnog grejanja, još više slabi i gubi sjaj. Nekoliko saveta pomoći će vam da je učinite zdravijom i bujnijom.

Osim nege za svaki tip kose, pa i ovaj, veoma je bitna i ishrana. Razne dijete i nedostatak bitnih sastojaka u svakodnevnoj ishrani štetno deluju na koren dlake i njen kvalitet, dok dobar izbor namirnica i te kako može da popravi stanje. Najvažnije je da jelovnik sadrži namirnice bogate vitaminima A, C i B grupe, aminokiselinama, bakrom, gvožđem, cinkom i silicijumom.

Kako biste pojačali prokrvljenost temena, koristite četke s prirodnom dlakom i bar jednom nedeljno izmasirajte glavu.

Da biste zaštitili kosu od negativnih spoljnih faktora (vetra, sunca i niskih temperatura), ne izlazite iz kuće bez kape.

Kosu možete učiniti bujnijom i dobrim izborom frizure. Na primer, stepenasto šišanje kosi uvek daje volumen, a to važi i za paž i popularne bob frizure, posebno one s kraćim delom na potiljku. Bitna je i boja kose. Frizeri uglavnom preporučuju pramenove i senčenje, odnosno „sunce u kosi“, što vizuelno kosu zaista čini bujnijom, ali i sjajnijom.

Izbegavajte preparate za kosu koji joj daju izgled „slame“ i pređite na one koji će je osvežiti i podići je u korenu.
Koristite proizvode za volumen specijalno namenjene tankoj kosi. Većina ovih preparata uglavnom se stavlja samo na koren kose. Poželjno je i da izbegavate šampone koji sadrže balsam, jer se od njih kosa još više opušta i pada, kao i preparate za „peglanje“ kose koji se nanose pre feniranja.


Kako da negujete tanku kosu

Ako vas nervira što vaša tanka kosa ne može da izgleda zanosno i elegantno, ne treba da očajavate. Kombinacijom pravih proizvoda i tehnika vaša kosa može da izgleda bujnije i raskošnije nego što možete da zamislite. Evo na šta treba da obratite pažnju...FRIZURA

Oprostite se od sna da imate dugu, zanosnu kosu i lokne: ako želite da vaša kosa ne izgleda masno i tanko, a ne želite da nosite umetke, izaberite kraću, stepenastu frizuru do ramena. Pramenovi su takođe dobar izbor, jer će stvoriti iluziju slojevitije i samim tim i bujnije kose.

PROIZVODI ZA KOSU

Pogrešni tretmani učiniće vašu kosu beživotnom, jer je tanka kosa lako pada po težinom različitih preparata koju na nju stavljate. Pronađite one proizvode koji su namenjeni za tanku kosu. Uvek birajte šampone i regeneratore koji povećavaju volumen kose, a izbegavajte one koji dodatno čine vašu kosu sjajnijom.

 NEGA KOSE

Da biste na pravilan način negovali svoju tanku kosu, morate da obratite pažnju na detalje, poput načina na koji je sušite. Na primer, najpre prosušite kosu peškirom i ostavite je da se do pola osuši na prirodan način pre nego što počnete da je sušite fenom. Jačinu duvanja fena smanjite i izbegavajte da tokom feniranja fen bude preblizu kosi. Sagnite glavu i usmerite fen ka glavi kako biste dobili dodatan volumen.

 Izvor: Lepota i zdravlje


Nema komentara:

Objavi komentar