06. 01. 2013.

Protiv bora

Različite delove lica možete zategnuti i smanjiti bore i bez skupocenih krema i hirurških procedura. Potrebno je da upražnjavate određene vežbe kako biste uklonili tragove starenja


 Uklonite tragove starenja pomoću vežbiI bez skupocenih krema i hirurških procedura, moguće je zategnuti različite delove lica i smanjiti bore, odnosno ukloniti tragove starenja.

 * Obrve

Kao i oči, i koža koja ih okružuje je veoma osetljiva. Na tom delu lica je vidljivija svaka, pa i najmanja bora. Postoji mnogo vežbi za lice koje mogu da smanje te linijice, čak i učine da postanu nevidljive. Jedna od njih je - podizanje obrva. Jagodicama prstiju gurajte obrve ka gore što više možete, istovremeno škiljeći. Ostanite tako 30 sekundi, pa vežbu ponovite pet puta.

* Oči

Stavite po dva prsta na svaku stranu slepoočnica. Otvorite oči i brzo zažmurite. Ponovite to pet puta. Ili, pokušajte ovo - sedite opušteno, nežno zažmurite i tako, zatvorenih očiju, „gledajte“ gore pa dole, što dalje možete, ne naprežući oči. Ponovite deset puta.

 * Čelo

Ovo je još jedno područje sklono borama, a to naročito važi za deo između obrva. Da biste to izbegli ili smanjili postojeće linije, isprobajte ove jednostavne vežbe. Prvo, jako stisnite usne, pa gurajte obrve nadole (kao da želite da ih prevučete preko očnih kapaka). Ponovite pet puta. Narednu, laganu vežbu, možete da radite u krevetu. Lezite na leđa zagledani u plafon, glave neznatno zabačene preko ivice kreveta. Širom otvorenih očiju dižite obrve što više možete. Uradite ovo desetak minuta, ali pre svakog ponavljanja napravite pauzu.

 * Usne

Njih je najlakše dovesti u željeno stanje. Za početak, jednostavno ih priljubite jednu uz drugu, pa ih dižite ka nosu. U toj poziciji ostanite pet sekundi. Druga dobra vežba podrazumeva da usta budu zatvorena, a zubi gornje i donje vilice pritisnuti jedni na druge. Sada se nasmejte što je moguće šire, ali bez otvaranja usta. Ostanite tako pet sekundi. Opušteni, namrštite usne kao da želite da pošaljete poljubac. Ostanite tako pet sekundi. Vežbu ponovite do deset puta u nizu.

 * Obrazi

Najpre, zauzmite opušten, sedeći položaj. Gledajte pravo (najbolje je da se fokusirate na određeni predmet), pa napućite usne kao da želite da napravite smešnu „riblju facu“. Poenta je u tome da osetite da se nešto događa sa mišićima obraza (da ste na dobrom putu ustanovićete pipajući jagodice). Ostanite u ovom položaju deset sekundi, pa ponovite deset puta.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.