20. 02. 2013.

Kako odabrati korektor?


Pravilan izbor i nanošenje korektora Najvažnija karakteristika dobrog korektora je njegova boja, odnosno ton koji mora biti jednak boji vaše kože, no također je važno njegovo pravilno nanošenje.

Prilikom izbora korektora potrudite se isprobati nekoliko nijansi koje su najsličnije boji vaše kože, no važno je birati na dnevnom, prirodnom svjetlu. Stoga je najbolje sa sobom imati ogledalo kako biste mogli izaći iz trgovine ili uz izlog provjeriti nijansu. Ona koja izgleda super na umjetnom svjetlu, na dnevnom može izgledati grozno.


Mnoge žene griješe isprobavajući korektor na nadlanici, čija je boja kože drugačija od one na licu. Korektor je najbolje isprobati na čeljusnoj kosti, tako da možete izabrati ton koji će pristajati i uz vrat, a ne samo uz lice. Svakako odaberite nijansu koja je nakon razmazivanja gotovo nevidljiva.

Vrlo je važno godišnje doba tijekom kojeg kupujete korektor je vaš ten nije iste boje u ljeto, jesen, zimu ili kasno proljeće.

Prije kupnje raspitajte se i o svojstvima korektora, jer današnji korektori, osim što prikrivaju nesavršenosti kože, štite kožu, ne isušuju je ili je pak vlaže po potrebi te sadrže sastojke koji sprečavaju prerano starenje kože.

Korektor se nanosi na temeljito očišćenu kožu koju ste nahranili kremom te pričekali barem 10-ak minuta da se krema upije. Višak kreme možete odstraniti običnom maramicom. Korektor se nanosi postepeno: prvo direktno na željeno područje, i to najčešće u točkama, a zatim ga se ravnomjerno rasporedi i utapka u kožu malom kozmetičkom spužvicom.

Zapamtite riječ utapkati i pridodajte joj epitet 'nježno'! Zašto? Ukoliko ga utrljate u kožu, dobit ćete suprotan efekt - koža će pocrvenjeti, a mjesto koje ste željeli prekriti će biti još veće i naglašenije.

Nakon nanesenog korektora, nježno nanesite tekući puder preko njega, kao i preko ostalih dijelova lica kako biste dobili ujednačenu i prirodnu boju. Tako će se korektor zadržati duže i čvršće na koži.

Postupak je obrnut jedino kada koristite kremasti korektor i tekući puder. Tada se prvo nanosi puder, pa tek tada korektor.

Potpuno je svejedno hoćete li odabrati korektor u stiku, onaj u gustoj kremastoj teksturi ili pak onoj rjeđoj, gotovo vodenkastoj, no za istaknutije podočnjake pametnije je odabrati gušće smjese korektora, dakle onaj u sticku.

Koristite li blijede pudere i korektore jer ste svijetlog tena, njihova tekstura mora biti gusta kako biste prekrili sve nedostatke na licu jer se umor i crvenilo na svjetlijoj podlozi još više ističu.

Najčešće se kupuju korektori u boji kože, no u prikrivanju određenih mana kože učinkovite su i druge boje. Npr. zelenim korektorom neutralizirat ćete crvenilo, a sjaj kože postići ćete prekrijete li je korektorom boje breskve. Čak postoji i ljubičasti korektor koji se koristi kod prikrivanja nezdravog, sivkastog tena. Međutim, jednostavno morate imati bijeli korektor koji daje sjaj svim tipovima kože i savršen je za posebne prigode.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.