17. 02. 2013.

Magija parfema


Ništa ne pobuđuje uspomene tako kao mirisi, zato u kontaktu s ljudima fenomen mirisa ima veliko značenje. Miris jednog čovjeka izaziva u ljudi simpatije ili antipatije, već prema tome koliko taj miris nekome odgovara. Svake godine proizvede se mnogo novih mirisa; međutim, mirisi nisu moda premda su odraz modnog stila, jer odaju i stil kreatora, kao i osobe koja ga upotrebljava.


Jedan te isti miris nije isti na svakoj osobi, jer se na svakoj koži različito razvija, zavisno o metabolizmu organizma, o masnoći kože, o znojenju, o godišnjem doba itd. Rijetki su oni koji ostaju vjerni jednom te istom mirisu cijelog života. Tada njihov parfem postaje i dio njihove ličnosti. Preporučuje se upotreba laganijih, svježijih mirisa za vrijeme toplih ljetnih mjeseci, a preko zime se može odabrati i neki malo teži miris. Isto tako, preko dana je bolje upotrebljavati toaletnu vodu istog mirisa koji navečer upotrijebite u obliku parfema.

Danas se u svijetu proizvode u istom mirisnom tonu sapun, puder, deodorans, emulzija za tijelo, kupka, toaletna voda i parfem, čak ponekad i lak za kosu. To je vrlo mirisno, ali i vrlo skupo. Preko dana, nakon upotrebe sapuna, upotrijebite dezodorans i toaletnu vodu po želji, ali parfem nanesite u manjoj dozi, jer koliko mirisi mogu biti ugodni, toliko i prejako namirisane osobe mogu svojoj okolini biti neugodni.

Parfem se nanosi na mjesta gdje će se najintenzivnije razviti, a to je iza uha, na dekolte i na mjesta gdje udara puls, jer će se tu od topline tijela najbolje osjetiti sve osobine nekog mirisa. Nikad na haljine ni ispod pazuha. Kako bi miris uvijek trebao ocrtavati stil osobe koja ga upotrebljava, važno je da otkrijete pripadate li tipu žene koja voli sportsku odjeću. Tip sportske žene minimalno se šminka, ali zato ima njegovanu, često puta suncem opaljenu kožu kojoj će pristajati svježi, opori mirisi. Ako pripadate tipu žene koja se oblači ekstravagantno i koja voli skrenuti pažnju na sebe, upotrijebite miris egzotičnog cvijeća, parfem ženstven i topao. Ako ste romantična osoba koja voli nabore, volane, vrpce i krzna, izaberite sentimentalan, nježan cvjetni miris. Vrlo je važno da i tu ostanete uvijek vjerni svom stilu jer će na taj način vaš miris postati dio vaše ličnosti.

yuforum

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.