25. 02. 2013.

Najgori savjeti za ljepotu


Jeste li se ikad osvrnuli na neke savjete (ne)davno objavljene u časopisima i shvatili da su vam podvalili neke od najgorih savjeta o ljepoti?


Nije da živimo u prošlosti, ali kad malo bolje razmislimo, zaista su nam 'prodavali' neke od najgorih savjeta koje nikad nismo trebali isprobati.

Pogledajte popis i provjerite jeste li neke od ovih savjeta i vi slijepo slijedili jer su vam tako savjetovali 'stručnjaci'. Stavimo konačno točku na 'i' po pitanju loših savjeta o njezi i ljepoti.

Kremu za lice nanesite na mokru kožu za najbolje rezultate
Zar nam nisu neprestano govorili da hidratantne kreme nanosimo na lice i tijelo kako bismo 'zaključali' vlagu? Ima smisla nanijeti losion na tijelo dok je ono još vlažno i pustiti da se koža 'napije'. No, nanošenje kreme na vlažno lice rezultirat će skliskom kožom na koju nećete moći nanijeti šminku.

Koristite ruž ili sjajilo za usne kao sjenilo za oči
Korištenje ljepljivog sjajila za usne kao sjenila za oči vjerojatno je najgori savjet! Čak i u jako malim količinama, problem je prvenstveno sastav. Većina ruževa i sjajila je jednostavno premasna za područje oko očiju, pa je bolje da si jednostavno priuštite 'pošteno' sjenilo.

Koristite ljepilo kako biste se riješili mitesera
Savjet je loš kad uključuje ljepilo na licu. Ljepilo sačuvajte za neke druge stvari i pustite da kozmetičarka ili trakica uklone mitesere. Ljepilo može samo pogoršati stvar umjesto da je popravi.

Ruž je za bakice
Ovo je definitivno jedan od najblesavijih i najgorih savjeta. Posve je razumljivo da neke ljude određene nijanse i teksture ruža asociraju na starije žene, ali ruž vas definitivno neće postarati! Postoje ruževi raznih boja i tekstura, pa ne dopustite da vas ovaj blesavi savjet spriječi u nanošenju ruža.

Neka nijansa pudera treba odgovarati boji vaših ruku
Nije poznato koji se pametnjaković dosjetio ovog 'zlatnog pravila', ali očito je da nije imao pojma što govori. Pokušati pronaći puder koji će se slagati s vašom rukom je potpuna besmislica koja nema nikakve veze s vašim licem. Ne vjerujete? Stavite ruku pored lica i vidjet ćete da su nijanse kože na rukama i licu posve različite!

Ispucanu kožu njegujte superljepilom
Tko bi rekao da će se ljepilo čak dvaput naći na ovom popisu. Korištenje superljepila na koži, a posebice na onom osjetljivom, ispucanom dijelu, loša je ideja baš kao što zvuči. Sastojci superljepila mogu dodatno iziritirati ili čak inficirati kožu. Također, treba proći dosta vremena da se superljepilo u potpunosti ispere s kože, pa superljepilo radije sačuvajte za razbijene vaze i figurice.

Previše korektora ispod očiju
U posljednje vrijeme sve više slavnih dama 'fura' ovaj svijetli i 'polumjesec' izgled ispod očiju, za što je kriv ovaj loš savjet. Eva Longoria i Nicole Kidman samo su neke od slavnih ljepotica koje su uhvaćene s različitim bojama i tonovima korektora ispod očiju. Korektor nanesite u malim količinama i pobrinite se da nijansom odgovara vašoj koži.

Za uklanjanje prištića koristite odstranjivač laka
Ovo je najtoksičniji savjet do sada! Tko bi, pobogu, na svoje lice htio staviti nešto čime se skida lak s noktiju? Ovo samo može ozbiljno isušiti kožu, a agresivne kemikalije mogu je oštetiti. Odstranjivač laka ne bi se trebao koristiti ni za što drugo osim za odstranjivanje laka s noktiju.

Magazin.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.