25. 02. 2013.

Navike koje kvare ljepotu


Nemaran odnos prema šminki kratkoročno rezultira lošim izgledom, dugoročno vas može postarati

U krevetu s neprijateljem. Svaki put kad vam se ne da skinuti šminku prije odlaska na spavanje, pomislite na zbrku kojom ćete se morati baviti ako vam to prijeđe u naviku. Ne samo da će vam neodstranjene nečistoće i šminka začepiti pore nego će uzrokovati pojavu prištića i sivog tena. Omogućite licu da diše i pošteno se odmori tijekom noći. U slučaju nužde, pokraj kreveta držite vlažne maramice za brzinsku 'čistku'.


Apstiniranje od rumenila. Ako mu niste dosad bili skloni, uključite ga u svoju make-up rutinu. Brzo ćete otkriti da je pouzdan saveznik vašeg tena. Trenutačno unosi boju u lice i oživljava izgled. Svjetloputima laskaju nježnoružičaste nijanse, tamnoputima crvenkaste, dok vlasnicama maslinaste puti pristaju rumenila boje breskvice.

Pretjerivanje s bronzerom. Griješite ako ga obilno razmazujete po čitavom licu jer tako samo kreirate 'sjene' koje vas mogu postarati za desetak godina. Bronzer je idealan za osjenčavanje strateških mjesta čime se licu vraća 'toplina'. Nabavite odgovarajući kist pa bronzerom lagano prijeđite vrh nosa, jagodice obraza i rubni dio lica.

Grudice na trepavicama. Otvaranje pogleda jedini je razlog zbog kojeg nanosimo maskaru. Kad pretjeramo s količinom ili ne iščetkamo grudice (koje su siguran znak da je morate zamijeniti novom), postižemo kontraefekt i privlačimo negativnu pažnju. Također, imajte mjere prilikom 'instaliranja' parcijalnih i cjelovitih umjetnih trepavica.

Dosada na licu. Godinama se šminkate na isti način, zazirete od promjena kao državna uprava? Vrijeme je za promjene, barem na mikrorazini. Za početak, u svoju make-up rutinu uvedite ruž. Svake sezone eksperimentirajte novim it-bojama, ako ne ruža, onda sjenila, lakova…

Nema komentara:

Objavi komentar