20. 02. 2013.

Piling za lijepu kožu


Piling od meda i zobi

1/2 šalice neskuhane zobene kaše
1 žlica meda
1 žlica jabučnog octa
1 žličica mljevenih badema
Navlažite lice toplom krpicom za umivanje, pa nanesite mješavinu na lice izbjegavajući osjetljivo područje oko očiju. Neka se mješavina osuši, onda je uklonite toplom krpicom za umivanje.


Piling od peperminta (za masnu kožu)

2 šalice očišćene zobi
1 šalica badema
2 žličice sušene lavande
2 žličice sušenog peperminta
2 šalice bijele kozmetičke gline
Sameljite zob, bademe i bilje u sitni prah u blenderu ili u avanu. Izmiješajte mljeveno bilje s glinom, spremite u zatvorenu posudu. Za upotrebu: izmiješajte 1 navrh žličicu te mješavine s vodom dok nastane pasta. Masirajte u kožu pa dobro isperite toplom vodom.


Piling je važan dio njege kože, kako lica, tako i ruku, i stopala. Mogli bismo ga čak nazvati osnovnom njegom kože, iako ga je dovoljno koristiti samo jednom tjedno.

Uklanja mrtve stanice kože, osvježava kožu i priprema je za ostatak njege. Poslije pilinga najčešće nanosimo maske za njegu različitih tipova kože, a nakon toga (najbolje pola sata do sat nakon maske) nanosimo hidratantnu kremu ili gel, također ovisno o tipu kože.

Evo nekoliko savjeta kako pripremiti piling kod kuće.

Napomena: količina koja se može napraviti s ovim sastojcima je dovoljna za jednu do dvije upotrebe, ali najbolje je sve što nije iskorišteno baciti, a ne čuvati do slijedeće upotrebe.


Piling od meda i badema

2 žlice badema
2 žličice mlijeka
1/2 žličice brašna
1/2 žličice meda
Sameljite bademe u blenderu, ili ih sitno nasjeckajte nožem. Dodajte mlijeko, brašno i med, miješajte dok nastane gusta pasta. Utrljajte u kožu, isperite toplom vodom, nakon koje kožu osvježite tonikom.Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.