25. 02. 2013.

Put do lijepih obrva


Pravilnim oblikovanjem i čupanjem obrva možete postići da izgledate mlađe, vedrije, mršavije... Donosimo nekoliko laganih uputa kako ih učiniti savršenima.Uokvirite lice

Dobro njegovane obrve mogu ublažiti izgled širokih jagodičnih kostiju ili učiniti da se lice doima proporcionalnijim. Ljepota se sastoji u tome da istaknete ono što vam se sviđa i da skrenete pozornost s onog što vam se čini manje lijepim. Obrve je najlakše čupati nakon tuširanja ili nakon što stavite topli oblog kako bi se folikule omekšale i cijeli proces bio manje bolan.

Prilagodite obrve svojim crtama lica

Neka vaše obrve prate vaš oblik lica, nikako ne kopirajte neku poznatu osobu. Jer ono što pristaje obliku lica vašeg uzora ne mora značiti da će pristajati i vama. Imate li okruglo lice obrve trebaju biti srednje guste do guste i oblikovane što uglastije. Kod srcoliko oblikovanog lica pokušajte s ravno čupanim obrvama, a oni s ovalnim licem trebali bi ciljati na oblikovanje jačeg luka na obrvama.

Izgledajte vedrije

Važno je da ne pretjerate sa čupanjem i stanjivanjem jer takve obrve će dati preozbiljan izgled vašem licu. Kako biste izbjegli takvu pogrešku prvo olovkom iscrtajte željeni oblik. Pritom budite oprezni pri vrhovima obrva jer se upravo tu najčešće rade greške.

Ne čupajte

Prema vrhu nosa odredite gdje obrve trebaju početi. Najčešće, početak obrve je u ravnini vrha nosa. Međutim, ako su vam oči dosta razmaknute, manji razmak između obrva stvorit će iluziju manje udaljenosti između očiju', savjetuje stručnjakinja Anastasia Soare. Za one s duguljastim licem bolje je ne pretjerivati sa čupanjem kod korijena nosa. Ako su vam blizu, treba učiniti suprotno od savjeta za razmaknute oči. Dakle, preporuča se kod korijena nosa isčupati još koju dlačicu.

Pronađite svoju savršenu nijansu

Obrve mogu osvježiti vaš cjelokupni izgled. Pokušajte boju obrva uskladiti s ​​bojom kose, bilo da je obojena ili prirodna. Presvijetle obrve mogu učiniti da vam oči izgledaju beživotno i bez sjaja dok pretamne obrve mogu odvlačiti pogled od vaših očiju. Ako imate tamnu kosu neka obrve budu za nijansu-dvije svjetlije. Imate li svijetlu kosu neka obrve budu za nijansu-dvije tamnije.

Ravnije obrve za okruglo lice

'Obrve mogu oblikovati lice i umanjiti vidljivost onoga što smatrate manje privlačnim', kaže Soare.Oni koji imaju okruglo lice trebali bi se kloniti prevelike zakrivljenosti obrva. Kako biste postigli bolji efekt pokušajte s ravnijim stilom uz blago podignuti luk.

Izgledajte mlađe

Konačno, nakon što ste došli do savršenih obrva, treba ih njegovati. Četkicom ih začešljavajte prema gore, pa prema van. Istaknut će vam oči i djelovat ćete mlađe.

Nema komentara:

Objavi komentar