20. 02. 2013.

Savjeti za savršen izgled


Želite li da vam tijelo, koža, kosa i nokti izgledaju besprijekorno, potrebno je svakodnevno uložiti barem 10-15 minuta u njegu lica i tijela, kao i prilagoditi stil života.


Predlažemo nekoliko koraka koji će vas voditi do ljepote.

1. Ne zaboravite na svakodnevno razgibavanje


Bez obzira preferirate li trčanje, dugačke šetnje, aerobik, pilates ili neki drugi oblik vježbanja - budite uporni i svakodnevno provedite barem 15 minuta u intenzivnom razgibavanju ili barem pola sata u šetnji. Tjelesna aktivnost pomaže održati čvrstoću mišića, poboljšava cirkulaciju, kao i oslobađa od stresa - stalnog pratioca užurbanog načina života.

2. Spavajte barem sedam sati svake noći


Istraživanja su pokazala da je najkvalitetniji san onaj od 23h do 06h. Svima je poznat pojam "Beauty sleep", međutim, san obnavlja ne samo ljepotu već i moždane stanice. Dakle, kako bi zablistali fizički i intelektualno, nužno je dovoljno spavati.

3. Uravnotežena prehrana i dovoljno tekućine njeguju iznutra


Barem dvije litre tekućine dnevno, obilne porcije voća i povrća, integralne žitarice, namirnice bogate nezasićenim masnim kiselinama, antioksidansi....

4. Odijevajte se u bojama


Kromoterapija (liječenje bojama) provodi se i kroz odijevanje. Primjerice, imate li neki važan ispit - preporučuje se odabir žute koju se smatra bojom uma. Želite se malo opustiti - plava i zelena pravi su melem za relaksaciju. Ako ste malo potišteni - lila će vam pokazati put do optimizma. Crvena će vam dati energiju za svakodnevne napore, a ljubičasta će vas učiniti kreativnijima. Naravno, od velike je važnosti da boje odgovaraju vašem tenu te boji kose i očiju. Primjerice, osobama tamnije kose i tena odgovaraju žarke boje, ali i bijela (ne)boja, dok uz plavu kosu bolje pašu pastelni tonovi.

5. Njegujte kosu


Šampon koji odgovara tipu vaše kose (masna, normalna, suha), regenerator koji se ispire ili u spreju nakon svakog pranja, nanošenje hranjive maske jednom tjedno, šišanje popucalih vrhova čim ih uočite - kosa će vam biti zahvalna.

6. Hidratacija, hidratacija, hidratacija


Svakog dana osvježite kožu hidratantnom kremom, bez obzira nanosite li make-up ili ne. Krema će koži podariti prijeko potrebnu vlagu, a bit će i izvrsna podloga za puder. Nemojte se zaustaviti na licu - koži tijela i ruku vlaga je također potrebna. Recept za kožu opskrbljenu svim nužnim sastojcima glasi - hidratacija preko dana, hranjiva krema preko noći.

7. Obavezno koristite kreme sa zaštitnim faktorom


Izlaganje suncu (ljeti, ali i zimi) donosi atraktivan preplanuli ten, ali i bolne opekline koje koža dugo pamti te neugodne alergije. Zaštitni faktor prilagodite vašoj prirodnoj puti, te ga nanesite pola sata prije izlaganja sunčevim zrakama.

8. Uredne obrve kvalitetan su okvir svakog lica.


9. Depilacija


10. Zdravi, bijeli zubi kruna su ljepote.

yuforum

Nema komentara:

Objavi komentar