17. 03. 2013.

Alge u kozmetici


Savremena kozmetologija vršila je razna istraživanja i došla do otkrića da oligo elementi mora i morske alge mogu uspešno da se koriste u kozmetici, posebno u lifting programima. Alge, između ostalog, hrane kožu, a prisustvo oligo elemenata ubrzava regeneraciju ćelija i mikrocirkulaciju, što pomaže revitalizaciji ćelija.
Maske od algi stimulišu imunološki sistem kože, omekšavaju je i umiruju. Najbolje deluju kada su tople. Preporučuju se za kožu koja je iscrpljena iz bilo kog razloga, jer će joj velika koncentracija minerala u maski ubrzati cirkulaciju i vratiti vitalnost.


U zavisnosti od vrste, alge deluju jače ili slabije na neki problem, ali sve stimulišu metabolizam ćelija i pojačavaju prirodni imunitet kože. Naučnici svakog dana otkrivaju nove aktivne materije u specifičnim molekulima koji se sintetišu samo u algama. Aktivni sastojci algi se testiraju dugo, čak dve godine posle žetve.
Alge koje se koriste u kozmetici uglavnom se beru i skupljaju u okeanskim dubinama.
Dele se prema boji i to na crvene, plave, zelene i braon:

2.jpg

Mirual - služi za eliminaciju slobodnih radikala i regeneraciju.

 Kumarine - deluju protiv slobodnih radikala, nikotinskog dima, azotnih oksida i teških metala.

 Phyactyl - deluju protiv oksidativnih i ozonskih radikala.

Efficiensea - protiv starenja.

 Actiseane - pomaže regeneraciju kože, deluje protiv starenja bogatstvom svojih biljnih hormona.

 Helionori - štiti od UVA zračenja.

 Omegaceane - je uljano hidrantno sredstvo.

 Morski vres - protiv upalnih procesa.

 Tretmani sa algama i elementima mora

* Hidrolift je jedan od najznačajnijih tretmana protiv starenja lica i tela kroz koji se koriste terapeutske moći podvodnog sveta mora. Uz alge u hidroliftu mogu biti i drugi kvalitetni biološki sastojci poznati u kozmetičkoj upotrebi. Ovaj tretman primenjuje se za lice, vrat i bistu. Maska se nanosi na kraju tretmana. Posle određenog vremena se urola odozdo nagore, a koža ostaje nežna, vlažna i sveža. Još bolje rezultate ovaj tretman daje u kombinaciji sa santronikom, jer imaju različite moći regeneracije. Hidrolift se može koristiti i na koži tela posebno na rukama, nogama i gluteusima ili nekim drugim regijama koje su ogrubele.

 * U kozmetici ima puno znanja i još više mašte da se ukomponuju različite biološke komponente, kako bi koža iz tretmana izvukla maksimum i postala lepa i sveža čak i u zrelijim godinama. Takve kombinacije nalazimo kod kolagenskih folija, koje sadrže i ekstrakte algi. Kad se stave na kožu, natapaju se serumima i tečnim eksrakcijama da dobro prianjaju za kožu. Pošto je folija veoma vlažna, istisne se u ruku i masira se uz hidrantnu završnu masku. Ovaj tretman regeneriše dublje slojeve kože i može se raditi u seriji za ozbiljnije trajanje lepog i svežeg izgleda.

vecernje novosti

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.