17. 03. 2013.

Farbanje kose

Trikovi za kvalitetno farbanje kose

Odlučili ste da promenite boju svoje kose, ali niste sigurni kako to da izvedete, a da se ne razočarate rezultatima. Donosimo vam 10 trikova kako da pronađete savršenu nijansu i obavite ceo tretman, a da na kraju balade ne završite u suzama.


Ako farbate kosu, eto razloga da još više brinete o njoj

Prirodna nijansa kose: Toplija ili hladnija nijansa vaše prirodne boje kose i kože je ta koja će odrediti koja vam nijansa veštačke boje odgovara. Da ovo rasčivijate najbolje je da pitate frizera. Dobar savet ne košta ništa.
Budite realni: Drastična promena boje kose ne može da se desi preko noći. Što je veća razlika u odnosu na prirodnu boju, to je veća šansa da će rezultat biti mrljav. Zato ne pokušavajte da menjate kosu sami za više od tri nijanse. Posle nekoliko meseci ćete uspeti da dođete do one boje kakvu ste hteli.

Bez cicijašenja: Kupite više pakovanja farbe nego što vam je potrebno. Recimo, za kosu do pola leđa potrebno je najmanje tri pakovanja. Bolje je imate viška, nego da na pola farbanja shvatite da nemate dovoljno. Uostalom, sve što preostane iskoristićete prilikom sledećeg farbanja.

Formula koja prija: Farbe u obliku pene su zgodne za žene koje imaju osetljivu kožu, a osobe sa gustom ili kovrdžavom kosom trebalo bi da koriste tečne ili farbe u obliku gela koje se lakše razmazuju.

Nema brčkanja: Hlor u bazenu skida površinski sloj vlasi i dozvoljava mineralima u vodi da prodru i promene boju kose. Zato izbegavajte da se brčkate u istom najmanje dve nedelje pre i posle farbanja cele dužine kose.

Ne gledajte kutiju: Boja farbe je obično za nijansu-dve tamnija od onog što vidite na kutiji. Zato kupujte svetlije nijanse od željene. Uostalom, lakše ćete se potamneti previše svetlu nijansu, dok se tamne teže popravljaju.

Preskočite tuširanje: Prirodna ulja koje koža luči sprečiće eventualne iritacije hemikalijama. To je jedan od razloga zašto je prljava kosa idealna za farbanje. Drugi je to što ćete lakše da je podelite na pramenove i ravnomerno premažete bojom.

Promenite šampon: Šamponi kao što su onaj koji čisti od suvišne masnoće ili protiv peruti mogu da skinu boju zahvaljujući sulfatima i jakim hemikalijama. Koristite šampone za održavanje boje kose.

Popravite oštećenja: Ne možete da izbegnete oštećenja ako bojite kosu. Kupite dobro pakovanje za oštećenu kosu koje bi trebalo da koristite prilikom svakog pranja umesto regeneratora. Jednom nedeljno stavite masku od maslinovog ulja i meda: pomešajte sastojke u jednakoj količini, nanesite na kosu od krajeva ka korenu, prekrijte plastičnom kesom i toplim peškirom. Posle 30 minuta dobro isperite.

Bez preterivanja: Ne farbajte se češće od jedanput mesečno, inače ćete tako oštetiti kosu, da će jedino šišanje biti lek.

serbian forum

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.