16. 03. 2013.

Frizura za zrele godine


Prave boje i frizure za svežiji izgled i lepu kosu posle 40-e

Ženama u 50-im godinama najbolje pristaju poluduge i mekše frizure koje otvaraju lice, bore na čelu skrivaju šiške, a svetli pramenovi će u trenutku osvežiti lice. Šiške najbolje sakrivaju godine i sitne bore na čelu. Najlakši način da proverite stoje li i vama jeste da prebacite nekoliko pramenova kose i njima napravite lažne šiške, savetuje britanski frizer slavnih, Čarls Vortington koji stilizuje kosu Sare Džesike Parker.

 Ženama u 50-im, 60-im i 70-im najbolje pristaju poluduge i mekše frizure. S godinama treba izbegavati oštre krajeve i izabrati mekše jer otvaraju lice. Isto tako treba izbegavati korišćenje previše proizvoda za negu jer mogu da otežaju dlake i kosu prilepe uz lice. Najbolje je da kosu isfenirate okruglom četkom i odmaknete je od lica, dodao je.

STEPENASTE FRIZURE ZA GUŠĆU KOSU
 S kratkom kosom kakvu nosi Džudi Denč treba biti jako oprezan. Ako je ošišate prekratko, kosa bi mogla da deluje premuževno. Najbolja dužina je od 3,5 do četiri centimetra, a preporučuje se da je šišate stepenasto kako bi kosa izgledala gušće.

PRAMENOVI ZA PRIRODNI IZGLED KOSE
 Boju kose treba prilagoditi i boji tena. Svetlijoj puti najbolje pristaju plave nijanse, a tamnijoj kestenjasti, smeđi i crni tonovi. Osim toga, ako želite da izbegnete "kaciga frizuru", onda boju kose osvežite nijansu svetlijim pramenovima.

NE MORATE SE ODREĆI DUGE KOSE NI U 50-IM
 Kosa se s godinama stanjuje i potreban joj je novi oblik. Žene u 50-im ne moraju da se odreknu duge kose već treba da je drugačije šišaju. Najbolji izbor su stepenaste frizure koje će stvoriti volumen. Osim frizure, kovrdže vam mogu pomoći da kosa izgleda življe, objasnio je Vortington.

TOP SAVETI
* Pre nego što se odlučite za novu frizuru, potražite savet frizera. Nemojte da se bojite eksperimentisanja, ali ni slepo da pratite trendove zato što oni ne pristaju svakome.
* Bob frizura laska ženama u godinama, pa je odličan izbor za sve koji žele promenu.
* Lice će izgledati sveže ako kosu posvetlite nijansu svetlijim pramenovima od vaše prirodne boje kose.
* Prilagodite preparate za negu frizuri kakvu trenutno imate. S godinama je kosi potrebna drugačija nega.
* Izaberite meke i lepršave kovrdže jer otvaraju lice i čine ga svežim.

Izvor: 24 sata.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.