17. 03. 2013.

Kako izbjeliti zube kod kuće?


Za razoružavajući osmeh poslušajte savete Jeff Golub-Evans, poznatog njujorškog zubara. Zahvaljujući njemu mnoge holivudske zvezde imaju zube kao bisere, pa isprobajte njegove preporuke.


PROVERITE BOJU ZUBNE GLEĐI
Sami proverite svoje zube. Peroksid koji se koristi u tretmanima za beljenje zuba nema isto dejstvo na svakoga. Najbolji tekst je da stavite komad belog papira blizu zuba. Ako deluju žućkasto u odnosu na papir, potreban je tretman izbeljivanja. Ako su sivkasti, onda je potrebno popravka, jer je moguće kvar iznutra.

DETALJNO ČIŠĆENJE
 Pre izbeljivanja zuba očistite ih najbolje što možete i pranjem i pomoću konca. Takođe, i kada odete od zubara operite zube i često ih ispirajte vodom.

ODRŽAVANJE
Posle izbeljivanja perite zube posebnom pastom koja će sprečiti pojavu novih mrlja. Ako koristite sredtvo za ispiranje usta biraje providno ili svetlih boja.

HRANITE SE PRAVILNO
Crna kafa ili crveno vino su najozbiljniji neprijatelji beline zuba. Ovim sastojcima je potrebno 30 sekundi da prodru do pigmenta, pa je najbolje da dok pijete ova pića, polako gustirate i čašu vode. Probajte da u kafu dodate i malo nemasnog mleka, a na meni uvrstite i namirnice bogate celulozom - šargarepa, celer, kelj.

serbianforum

Nema komentara:

Objavi komentar