16. 03. 2013.

Kako oblikovati obrve?


Metode cupanja obrva

Sve o metodama čupanja obrva Stručnjaci kažu da su obrve najvažniji dio tvog lica. Imaš li savršeno uređeni oblik obrva – ne treba ti ni jedan drugi modni dodatak na faci! One naglašavaju tvoje oči, ističu karakter tvog pogleda, oplemenjuju cijelo lice...Isto tako, pravilno počupane obrve mogu povećati oči, smanjiti nos, podići čelo... Sve to bez plastičnih operacija - skroz jednostavnim metodama, a na tebi je da se odlučiš za jednu od njih. Prije nego se baciš na bilo koju od metoda koje ćemo ti opisati, dobro razmisli o obliku obrva koji želiš. Najčešća prijetnja tog 'zahvata' je pretjerano stanjivanje. Cure se vrlo lako zanesu i u trenu skuže da su pretjerale s čupanjem te da su od njihovih obrva ostale samo dvije taaaanke crtice, smiješne i jedva vidljive. A onda tek slijedi mukotrpno razdoblje iščekivanja izviranja svake nove dlačice kako bi se kroz nekoliko tjedana konačno stvar mogla ispraviti. Stoga, pazi da se ne zaneseš!

Možda nije loša ideja da za prvo čupanje posjetiš stručnjaka (posebice ako imaš ožiljak na tom području ili jednostavno još nisi dovoljno vješta u samostalnom čupanju), koji će ti u tren oka riješiti stvar i odmah odrediti oblik koji kasnije samo trebaš održavati. Ali ne zaboravi i teti kozmetičarki, prije čupanja, naglasiti kakav bi oblik željela. Možda ona ima neku drugu viziju pa bi moglo doći do zabune.

Kod iste osobe možeš se posavjetovati i o potamnjivanju obrva, ukoliko imaš prirodno presvijetle i jedva vidljive dlačice na ovako važnom mjestu na licu. Potamnjivanje će ih učiniti punijima i izražajnijima.

METODE ČUPANJA:

1. Uz pomoć PINCETE Ovom metodom dlačice se čupaju jedna po jedna, iz samog korijena. Ponovno izviruju kroz četiri do osam tjedana. Ovakvo čupanje zahtijeva dosta vremena, ali njegova prednost je u tome što ćeš samim time teže pogriješiti. Važno je da dobro pratiš jednu i drugu obrvu (uspoređujući ih) i slijediš prirodan oblik. Nedostatak kod ovog uređivanja je taj što njime nećeš odstraniti one sitne i svijetle dlačice iznad i ispod obrva, koje ti mogu raditi sjene iznad očiju.

2. Čupanje VOSKOM Sloj toplog ili hladnog voska, najčešće na bazi meda ili s dodacima aloe vere, naneseš precizno s donje strane obrve, odredivši prethodno željenu debljinu i liniju obrve te ga brzim i naglim pokretom povučeš, tj. odstraniš s površine. U roku od četiri do osam tjedana niknut će ti nove dlačice. Ova metoda je brza, ali zahtjeva veliku preciznost u samom startu, jer kad jednom povučeš vosak, više nema povratka. Svaka dlačica koja se našla pod slojem voska bit će odstranjena. I pripremi se, taj trenutak će biti bolan!

3. Čupanje KONCEM Ova metoda vrlo je popularna u Indiji i na Srednjem Istoku, a radi se uz pomoć dva pamučna konca koja se prethodno isprepletu na poseban način. Njima je moguće odstraniti i sitne dlačice ili istovremeno i po nekoliko dlačica, koje će ponovno narasti kroz četiri do osam tjedana. Ova je metoda odlična za one curke koje imaju osjetljivu kožu jer nije iritirajuća.

4. TRAJNO odstranjivanje dlačica Ukoliko se odvažiš na ovu metodu – lasersko odstranjivanje korijena dlačica - pomiri se s tim da se zauvijek moraš oprostiti od dlačica koje namjeravaš odstraniti. Naravno, stvar nije tako jednostavna. Čupanje se mora ponavljati u nekoliko tretmana kako bi trajalo zauvijek. Pa iako nema iritacije kao kod čupanja voskom, nekim ljudima je i ova metoda bolna.Na kraju uvijek pomno obrati pažnju na što-je-moguće-veću sličnost svojih obrva – da ne bi jedna ostala deblja od druge.

Uvijek imaj na umu da su obrve važna stvar na licu, bolje rečeno crta lica, isto kao i tvoj nos i usne, te stoga na njima nemoj slijepo slijediti trendove. Ono što si u nekom modnom časopisu vidjela na Naomi, ne mora nužno dobro stajati i na tvom licu. Neka one uvijek djeluju prirodno, prije deblje nego tanje, uredno i počešljano.


Kad počenete čupati dlačice, prvo počupajte nekoliko dlačica s jedne obrve, a zatim s druge, kako bi bile ujednačene. Nikada nemojte čupati dlačice sa vrha, jer će vam početi divlje rasti. Čupajte dlačice odozdo prema gore i to prvo one ispod luka obrve. Pri tom pratite prirodni oblik obrve. Gornji rub obrve neka vam služi za oblikovanje donjeg ruba. Obrve se sužuju prema rubovima, pa uklanjajte dlačice u smjeru prema ušima, prateći prirodan smjer obrvi. Početkajte obrve uz pomoć četkice prema gore i otraga, a tada početkajte prema dolje dlačice koje trebate ukloniti.

1. Uz pomoć olovke za oči ili obrve iscrtajte liniju oblika koji bi željeli i tada počupajte sve dlačice koje izlaze iz te linije.

2. Obrve počupajte sa pincetom. Kod uklanjanja dlačica, primite je pincetom čim bliže korijenu. Čupajte dlačicu po dlačicu, uvijek s donje strane obrve, u smjeru rasta dlačice, brzim i oštrim pokretima.

3. Nakon čupanja počešljajte obrve u smjeru prema gore i prema vanjskom rubu.

4. Da bi vam obrve bile simetrične, definirajte ih olovkom za obrve ili sjenilom. Ako na nekom mjestu nedostaje koja dlačica, namjestite ostale tako da to prekrijete ili laganim pokretima iscrtajte prazninu. Boja olovke ili sjenila koju koristite za obrve bi trebala biti slična vašoj boji kose.

5. Još jednom počešljate obrve, kako bi uklonili višak olovke ili sjenila. Da bi vam obrve izgledale uredno, stavite malo vlažnog sapuna ili laka za kosu na četkicu i pređite njome preko obrva. Ako ih želite dodatno učvrstiti, stavite prozirnu maskaru.


rošlo je vrijeme proizvoljnog i nepreciznog čupkanja obrva,
bilo kod kuće bilo u kozmetičkom salonu.
Novi hit su šablone za obrve.

Iako su ove godine na modnim pistama ponovno vladale jako istaknute obrve a la Brooke Shields ili Salma Hayek, vizažisti savjetuju da se nikako ne biste trebali ograničiti na samo jedan oblik obrva koji je trenutno in.

Postupak oblikovanja obrva novim alatom je sasvim lak: šablona se najprije prisloni uz obrvu, potom se iscrta kontura, a onda pincetom uklone sve suvišne dlačice.
Za krajnji glanc, potrebno je još jednom prisloniti šablonu i obojiti obrve kistom odgovarajućom nijansom sjenila.

yuforum


Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.