17. 03. 2013.

Kako ujutro zablistati?


Buđenje: Da se ujutro ne biste uplašile od sopstvenog odraza u ogledalu, pridržavajte se pravila koja pomažu da se probudite lepe i zadovoljnePogled u ogledalo posle buđenja može da bude vrlo frustrirajući. Ako čak i posle okrepljujućeg sna izgledate kao da ste probdeli celu noć, vreme je da nešto promenite u svojoj životnoj rutini. Lep jutarnji odraz u ogledalu dok se pripremate za izazove novog dana može da bude izrazito podsticajan. I, što je najvažnije, nije nedostižan. Određena pravila i saveti mogu da vam pomognu da se probudite lepe, a samim tim i zadovoljne.

 1. Ranije čišćenje lica
Kada je reč o čišćenju lica, najbolje je da to uradite nekoliko sati pre nego što se odlučite da pođete na spavanje. Naime, ako skidate šminku i umivate se neposredno pre spavanja, sastojci koji bi trebalo da funkcionišu u službi lepote odmah će se obrisati s lica.

 2. Spavanje na leđima
Prosečna glava teška je oko četiri kilograma, što je velika težina na vašem licu svake večeri. Zato je za lepotu bolje da spavate na leđima. Dermatolozi kažu da se po količini bora na delovima lica može proceniti na kojoj strani ljudi spavaju.

 3. Više jastuka
Za bolju cirkulaciju krvi u telu potrebno je da se spava na većem jastuku ili da se glava stavi na viši deo kreveta. Osim što je seksi, svilena posteljina je takođe i bolja za lepotu od pamučne, jer je nežnija prema licu.

 4. Za sjaj
U vašu kremu za lice kapnite malo kreme za samotamnjenje ili neke druge kreme koja sadrži omega-3 masne kiseline DHA. Ta kombinacija će vam dati željeni sjaj.

 5. Odgovarajuća ishrana
Pre spavanja ne bi trebalo da konzumirate ugljene hidrate i šećere. Ako želite da se probudite lepi, večerajte proteine ili, na primer, povrće poput špargli, koje su prirodni diuretik. Lice će vam ujutro izgledati meko i nežno.

 6. Frizura za san
Ako imate dužu kosu, pre spavanja je skupite u punđu na vrhu glave, upravo onakvu kakvu često nose balerine. Ipak, nemojte previše jako da stegnete da vas ne bi bolela glava. Posle celonoćnog držanja punđe, ujutro će vam kosa biti bujna i blago talasasta.

press

Nema komentara:

Objavi komentar