17. 03. 2013.

Kako ukloniti podbradak?


Da biste uklonili podbradak ne morate da se podvrgnete estetskoj operaciji. Dovoljno je povesti računa o ishrani i redovno vežbati. Evo i nekoliko trikova, pomoć kojih ćete podvaljak učiniti manje vidljivim

STVARANJE podbratka ima veze sa godinama, genetikom, ali i viškom kilograma. Da bismo uklonili izdajicu godina ne moramo da se podvrgnemo estetskoj operaciji. Dovoljno je povesti računa o ishrani i redovno vežbati.

 Predložene vežbe možete da radite bilo gde. VEŽBA 1: Stanite uspravno, glavu zabacite unazad lica okrenutog ka plafonu. Napućite usne kao da pokušavate da poljubite plafon. Ostanite tako pet sekundi. Vežbu ponovite pet puta.
 VEŽBA 2: Širom otvorite usta i ostanite u tom položaju desetak sekundi. Za postizanje boljih rezultata, donju vilicu pokrećite napred-nazad, kao da želite nešto da zagrabite. VEŽBA 3: Možete da je radite i sedeći i stojeći. Ispravite se što više možete, bradu podignite i lagano vrtite glavom od jednog do drugog ramena. Vežbu radite sporo i precizno. Ako primetite da puni krugovi previše opterećuju vrat, onda pravite polukružne pokrete. Vežbu uradite od tri do pet puta.

 Kada je reč o ishrani, neophodno je smanjiti unos šećera i ugljenih hidrata, a što više jesti sveže voće, povrće, a naročito morske plodove. Tako ćete povećati elastičnost kože i učiniti je zategnutijom. Zašto je važno smanjiti unos kalorija? Naučno je dokazano da obrada kalorija najviše utiče na proces starenja. Dakle, što manje kalorija pojedete, na vašem licu biće manje tragova godina. Postoje, takođe, i trikovi uz pomoć kojih ćete podvaljak učiniti manje vidljivim, a u krajnjoj liniji i smanjiti ga na prihvatljivu meru:

 * Mišići lica odgovorni za održavanje zategnute linije vilice su isti oni koje koristimo prilikom žvakanja žvake, što ovu aktivnost čini idealnim načinom vežbanja vilice čime ćete sprečiti nakupljanje suvišne masnoće ispod brade.

 * Kao prilikom žvakanja, iste mišiće lica pokrećemo i smejanjem i pričanjem. Dakle, uposlite mišiće i smejte se što više.

 * Nastanak podbratka sprečićete i uspravnim držanjem, lagano podignute brade. Preveliko opuštanje mišića vilice dovodi do opuštanja kože vrata i nakupljanja masnoća na kritičnom delu.

 * I izbor frizure je veoma važan. Izbegavajte dužinu kose do brade, ali i dugu kosu, jer obe skreću pažnju na područje oko brade. Ako imate problem sa podbratkom idealan izbor je kratka kosa.

serbianforum

Nema komentara:

Objavi komentar