17. 03. 2013.

Lijepe na suncu


Hlor je opasan i za vaš preplanuli ten - može da izbledi tamnu boju do koje ste tako teško došli. Uz naše savete možete da izbegnete neprijatna iznenađenja i mirno se prepustite uživanju na bazenu.
Nakon kupanja u bazenu odmah se istuširajte kako biste sa kože sprali hlor


Jedan od najboljih načina da se preživi vreo letnji dan u gradu jeste bazen. Malo ćete pocrneti, razgibati se, opustiti i provesti nekoliko veselih sati u društvu prijatelja. Svež vazduh, sunce i plivanje doprineće vašem zdravlju, formi i lepoti. Evo saveta koji će vam pomoći da se mirno prepustite uživanju, zaštićeni od štetnog delovanja sunca i hlora.

Kapa ili maska
 Kosi neće prijati celodnevno kupanje u bazenu zato što je sunce isušuje i uništava pigmente - najugroženija je farbana kosa. Osim toga, hlor, neophodan u vodi bazena za dezinfekciju i zaštitu od kožnih bolesti, gljivica i dermatitisa, dubinski uništava strukturu vlasi. Ako ne volite da nosite kapu za kupanje, nanesite na kosu pre ulaska u bazen ulje za zaštitu koje blokira štetan uticaj sunca i hlora. Možete da stavite i zaštitnu masku koja se nanosi nakon kupanja, na vlažnu kosu.


Bledi zbog hlora
 Hlor ne šteti samo kosi već isušuje i kožu. Zato na kraju dana na celo telo nanesite hidratantno mleko za telo. Možda niste znali, ali hlor je opasan i za vaš preplanuli ten zato što može da izbledi tamnu boju do koje ste tako teško došli. Jedini lek je da nakon svakog kupanja u bazenu odmah požurite pod tuš i da tokom dana koristite vodootporne preparate za sunčanje.

Probudite melanin
 Ako je odlazak na bazen vaše prvo ozbiljnije sunčanje ovog leta, ne očekujte previše. Koža pod delovanjem UV zraka proizvodi melanin zadužen za tamnjenje, ali tek od 48 do 72 sata nakon prvog izlaganja suncu. Da ne biste izgoreli, nanesite preparat za sunčanje s odgovarajućim faktorom zaštite. Nakon sunčanja namažite mleko za telo s ekstraktom aloje, koje će smiriti eventualno crvenilo. Zapamtite da solarijum i kreme za samopotamnjivanje nisu dovoljna priprema za izlazak na sunce.

zena.blic

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.