17. 03. 2013.

Ljeto je neprijatelj vaše ljepote


Recite zbogom uraslim dlačicama, preteranom znojenju, suvim i ispucalim krajevima na kosi. Dajemo vam profi savete koji će rešiti sve negativne posledice vrelih letnjih dana

1. Narandžasti dlanovi

 Uprkos svim prednostima sredstava za samotam-njenje, ona umeju da nakon upotrebe dlanove učine narandžastim. Kako sapun nije dovoljan da se ova neprijatnost ukloni, pokušajte sa sledećim trikom: umočite vatu u limunov sok i trljajte preko dlanova. Kiselina će eliminisati boju.

 2. Usled visokih temepratura se znojite… ali pomalo i osećate

 S obzirom na to da se znoj zapravo ne oseća sve dok ne dođe u kontakt sa bakterijama na koži, opredelite se za antibakterijska sredstva za tuširanje. Zatim upotrebite antiperspirant poput Nivea Pearl Beauty u stiku.

 3. Bubuljice su krenule u „invaziju“ leđa i grudi

 Najbolji način odbrane od ovog upornog „neprijatelja“ jeste piling koji sadrži salicilnu kiselinu. Nakon upotrebe i tuširanja, namažite ugrožena područja nekim losionom protiv bubuljica.

 4. Toplota je izvukla svu živost iz vaše kose

 Vlaga iz vazduha može da učini da vaša kosa deluje beživotno i opušteno. „Povratite“ je uz pomoć musa za volumen. No, umesto da nanesete samo pri korenu, zavidnu količinu provucite celom dužinom, a zatim je osušite tako što ćete glavu držati okrenutu na dole. Ukoliko vam frizura „spadne“ tokom dana, samo je poprskajte vodom kako bi se reaktivirao već naneti proizvod.

 5. Vaš cvetni miris privlači momke... ali i insekte

 Što slađe mirišete, to ste privlačniji za pčele, ose, komarce... To znači da bi trebalo da izbegavate jake voćne i „zašećerene“ mirise. Zamenite ih „čistim“, vodenastim notama. A da biste do kraja sprečili da budete „švedski sto“ za insekte namažite se i nekim sredstvom za borbu protiv ovih let-njih napasti.

 6. Vaš svetli lak za nokte žuti na suncu

 Kada mažete bež ili roze lak za nokte, namažite i zaštitni sloj. Tako ćete sprečiti bilo kakvu promenu boje ili njegovo matiranje.

 7. Imate ružne crvene tačkice po rukama

 Preko 50 posto žena ima „guščiju kožu“ (crvene tačkice koje se stvaraju nagomilavanjem mrtvih ćelija oko folikula). Hlor i izlaganje toploti mogu ovu pojavu pogoršati. Rešenje: redovan piling na bazi glikolne kiseline.

 8. Kosa vam je toliko suva da samo u šišanju vidite spas

 Letnje aktivnosti poput plivanja i sporta mogu prilično da isuše kosu i učine da vam krajevi liče mnogo više na slamu nego na adut zavođenja. Zato kosu držite „u formi“ uz pomoć specijalnih, intenzivnih pakovanja barem jednom nedeljno.

 9. Seksi, tek izvučeni pramenovi, počinjuda brzo blede

 Rešenje? Svi proizvodi namenjeni farbanoj kosi, od šampona, preko regeneratora, pa do sredstava za stajlingovanje.

 10. Hlorisana voda čini vaše plave pramenove zelenim

 Hemikalije iz hlorisane (bazenske) vode lako mogu da unište vašu plavu boje kose i pretvore je u zelenkastu. No, ukoliko je zaštite sredstvom za kosu na bazi ulja sprečićete da hemikalije prodru u dlaku i oštete boju.

 11. Karmini vam se tope u torbici

 Zato odaberite one u tubicama i barem do jeseni zaboravite na stikove (ovo važi i za pudere). Na ovaj način, čak i ako se budu topili, neće curiti van pakovanja.

 12.Vodootporna maskara neće da se skine

 Ako je žurka kraj bazena odavno završena a vaša maskara i dalje tvrdoglavo odbija da se skine, učinite sledeće: sipajte sredstvo za ukla-njanje šminke sa očiju na tufer, držite ga prislonjenim na trepavice nekoliko sekundi duže nego što to obično činite, a zatim blagim potezom skinite maskaru.

 13. Znojite se na neobičnim mestima

 Ništa neobično, posebno ne za žene s oblinama. Zato koristite antiperspirante kako biste držali pod kontrolom znojenje između grudi i butina. Koristite sprej verzije koje nisu tako lepljive poput stika ili roll-on dezodoransa.

 14. Naočarima štitite oči i sprečavate bore, ali vam ostaju beli tragovi nakon sunčanja

 Pomešajte malo tečnog bronzera sa kremom za predeo oko očiju i namažite ga. Takođe, na ovom delu možete naneti i malo sredstva za samotamnjenje. No, sledeći put prilikom sunčanja nanesite visoki zaštitni faktor na celo lice i nosite šešir s širokim obodom.

 15. Koren kose vam se masti, a krajevi su suvi

 Kada perete kosu šampon nanosite samo na koren, a balzam na krajeve. Prilikom njenog stajlingovanja koristite proizvode koji imaju dvostruko -dejstvo: isušuju koren i hrane krajeve.

 16. Urasle dlačice ruže vašu bikini zonu

 Pojačano lučenje masti tokom leta može začepiti folikul i izazvati urastanje dlačica. Koristite piling na bazi salicilne kiseline i to na ugroženim područjima kako bistre uklonili mrtve ćelije. Zatim nanesite proizvode za isušivanje na bazi salicilne, glikolne i hidroksilne kiseline.

 17. Trošite sredstva za higijenu u neograničenim količinama

 Letnje vrućine podrazumevaju i neprestano tuširanje. Zato ne preterujte sa sredstvima za tuširanje i negu tela. I mala količina biće dovoljna za savršenu higijenu i negu.

 18. Jedina frizura koju pravite je monotoni konjski rep

 Da biste dali vašem standardnom stilu nešto drugačiju notu, natapirajte kosu na temenu, a zatim je vežite u visoki konjski rep. Odaberite gumicu koja se slaže s vašom bojom kose.

 19. Koža vam se sija više od poliranog automobila

 Losion koji ubija sjaj će vam pomoći da preterano lučenje masti držite pod kontrolom. Preporučuje se korišćenje oil-free pudera i samo po tačkicu korektora gde je to potrebno.

 20. Usne su vam izgorele (ali ne od večernjih akcija)

 Pa, zašto niste nosile sjaj sa zaštitnim faktorom?! Omekšajte usne oblogama od mleka i leda. Zatim nanesite balzam koji sadrži palmino ulje.

 21. Dlačice čine vaš pazuh daleko od privlačnog

 Da biste što efikasnije obrijale ovaj deo tela, podignite ruku kako biste zategli kožu, a zatim se obrijte povlačeći brijač odozdo, pa na gore. Izaberite onaj koji ima tri ili četiri nožića.

 22. Pete su vam suve i ispucale

 Jedino što će pomoći jeste da svake večeri mažete specijalnu kremu za stopala, a zatim navučete čarapice i tako prespavate. Verujte nam - pomaže.

 23. Korektor vam se skida čim zaronite

 Kakva je poenta da krijete bubuljice korektorom kada se on, čim zaronite u vodu, skine. Zato se odlučite za vodootpornu verziju koja će potrajati duže nego obična, a dozvoliti da opušteno plivate.

 24. Mrzite kupaći kostim zbog celulita

 Za vašu informaciju: hteli ili ne, momci su prosto naterani na plaži da vide vašu kožu. Zato, ukoliko imate nekih napravilnosti koje biste rado sakrile, učinite to uz pomoć bronzera. Uostalom, podsetite se koliko bolje izgledate kada vam je koža preplanula.
 Odgovor sa citatomserbian forum
cosmopolitan

Nema komentara:

Objavi komentar