16. 03. 2013.

Make up greške


Nijedna žena ne želi izgledati starije, ali šminkom to lako možete postići. Stoga vas upozoravamo na 5 grešaka koje biste trebali izbjegavati ukoliko želite izgledati besprijekorno lijepo u skladu sa svojim godinama.


Naglašene oči i usne - Sve žene vole naglasiti oči i usne koji se najčešće smatraju najljepši dijelovima ženskog tijela. No, to nikako ne biste trebali raditi u isto vrijeme. Naglašene i oči i usne mogu učiniti da izgledate starije nego što jeste, pa se stoga odlučite da istaknete samo oči ili samo usne. Ako naglasite usne, oči našinkajte neutralnim tonovima i obrnuto.

Olovka za oči - Većina žena olovku za oči nanosi na liniju gornjih kapaka preskačući donje ili obrnuto. No, ukoliko olovku nanesete samo na liniju donjih kapaka, ona će učiniti da vaše oči izgledaju tužno. Stoga, oči potpuno uokvirite olovkom ili je nanesite samo na liniju gornjih kapaka.

Preduga kosa - Osim ako niste Demi Moore, duga kosa vas može postarati. Zašto? Daje efekat izduženog lica i sa njom možete izgledati kao da se suviše naporno trudite da postignete mladalački izgled. Kraća kosa će osvježiti vaše lice i učiniti da ono dođe do izražaja.

Previše korektora - Iako je efikasan u skrivanju manjih nepravilnosti, nepravilan odabir korektora može učiniti da izgledate starije. Previše svijetal korektor će istaknuti sitne bore umjesto da ih prekrije. Stoga birajte korektor koji je samo za nijansu svjetliji od vašeg tena.

Olovka za usne tamnija od karmina - Ako je vaša olovka za usne tamnija od nijanse karmina, izgledat ćete starije. Vjerovatno želite izgledati svježe, a sa ovakvom greškom vam to sigurno neće poći za rukom. Stoga, ukoliko želite izgledati u skladu sa svojim godinama ili mlađe, nijasnu olovke za usne uskladite sa nijansom ruža.

relax forum

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.