17. 03. 2013.

Mali kozmetički trikovi


Skupi kozmetički proizvodi imaju savršenu zamenu u voću i povrću. Piling od breskve ili maska od banane oporaviće vaš ten za tili čas.


Koje voće i koji njegov deo treba da koristimo, otkriva Martina Rajić, kozmetičarka iz Novog Sada.

 - Breskve i šećer su odlična kombinacija za piling. Breskve su pune hranljivih materija i utiču na ten i čistoću lica. Čak će i mitiseri sa kojima većina žena vodi rat nestati nakon ovog prirodnog pilinga. Za breskve je poznato i da revitalizuju i hidriraju kožu, a kora od breskve je veoma zdrava, povećava imuni sistem, uklanja toksine iz tela, kožu održava zdravom.
Banane

 - Banane su super za kožu. One sadrže kalijum i antioksidante koji kožu održavaju mekom i glatkom, a čak se preporučuje i trljanje ujeda od komaraca bananom jer ona može da ublaži svrab - rekla je Martina.

Papaja

 - Ako razmišljate o brzom pedikiru, najbolji je sa papajom jer ona ublažava ispucale pete i uklanja mrtve ćelije sa stopala. Jeste da je taj način mnogo poznatiji u inostranstvu nego kod nas, ali papaja je jako dobra i kao piling maska na lice. Treba je dobro utrljati na kožu lica i ostaviti pet minuta. Nakon toga sprati samo vodom i odmah ćete videti efekat. Masku nikako ne treba držato duže jer jaki voćni sokovi mogu da isuše kožu - rekla je kozmetičarka.

Krompir

 Da li ste znali da problem sa sedim vlasima možete da rešite uz pomoć krompira? Sve što je potrebno jeste da kuvate krompir 30 minuta i kada se ohladi voda u kojoj se kuvao krompir, njome isperete kosu posle šamponiranja. Nakon nekoliko ispiranja, sede vlasi bi trebalo da počnu da tamne.
Avokado

 Avokado takođe ima veoma zanimljiva dejstva. Recimo, ulje avokada održava mladalački izgled, ali je i odlična pomoć ako ste izgoreli na suncu. Američki naučnici dokazali su da ulja avokada značajno povećavaju količinu kolagena u koži, što znači da ovo voće briše bore sa lica.

serbian forum

Nema komentara:

Objavi komentar