16. 03. 2013.

Masna koža


Masna koža sklona nepravilnostima najčešće pogađa maloljetnike, no među pacijentima je i sve više odraslih. Prema podacima epidemioloških istraživanja među dermatološkim pacijentima čak je 53% odraslih iznad 18 godina od čega je 76% žena.


Adolescenti su najskloniji aknama
Posljednjih godina znanstvena su se istraživanja fokusirala na akne čiji su uzroci manje poznati i koje su u porastu kod sveukupne populacije. No, ne smijemo zaboraviti da su mladi skupina koja im je najsklonija.
Preko 76% mladih pati od akni između 11. i 18. godine! (1)

Akne kod mladih često su specifične i karakterizira ih istovremeno prisustvo dvaju različitih tipova lezija što je poznato pod nazivom mješovite akne. Dakle, uobičajeni termin «adolescentske akne» često se odnosi na «mješovite akne»!

Pri njezi masne kože i kože sklone nepravilnostima vrlo je važan odabir odgovarajućih proizvoda za njegu koji moraju biti:

* nekomedogeni
* ne smiju nadraživati kožu
* ne smiju biti alergeni.

3 koraka za pravilnu njegu masne kože i kože sklone nepravilnostima

Uz dnevnu njegu postoje 3 iznimno jednostavna koraka koja ne slijedimo uvijek:

1. Temeljito čišćenje kože

Prije svega potrebno je temeljito očistiti lice ujutro i navečer uporabom nježnog proizvoda posebno prilagođenog masnoj koži.
Prvi je korak vrlo važan kako bi tretman učinkovito djelovao. Čišćenje uklanja sebum i čisti kožu. Najbolji je izbor sredstvo za čišćenje bez sapuna neutralnog pH kako ne bi iritiralo kožu i pogoršalo stanje akni.

2. Ne stišćite bubuljice

Ne stišćite bubuljice! Koliko god Vas mamilo, ne činite to jer postoji opasnost da Vam ostane trajni ožiljak. Idealno bi bilo upotrijebiti lokalni tretman za ubrzavanje resorpcije kad se pojavi bubuljica.
Možete je i prekriti hipoalergenim korektorom u stiku.

3. Uporaba primjerenih proizvoda

I konačno, potrebno je koristiti nekomedogenu njegu za kožu, proizvod za čišćenje i šminku kako bi se spriječilo začepljenje pora.
To je razlog odabira proizvoda posebno razvijenih za masnu kožu jer možete biti sigurni da su primjereni Vašoj koži.

relax forum

Nema komentara:

Objavi komentar